Faits DiversNieuws

19de rommelmarkt met bijna 1300 standhouders

vzw Maspoe organiseert op zondag 30 juni 2019 opnieuw de jaarlijkse garageverkoop en rommelmarkt van Welle bij Denderleeuw.

“We zijn ondertussen toe aan de 19de editie en ook reeds de 7de editie in handen van Maspoe vzw” zegt Kim Barbé van Maspoe.

“Ook dit jaar zal deze organisatie opnieuw onder een Bijzonder Nood en Interventieplan (BNIP) vallen. In grote lijnen blijft het succesvolle concept evenwel behouden. Er zijn 20 verenigingen ingeschreven, die verdeeld over de markt zorgen voor animatie. Er zijn ondertussen al meer dan 600 inschrijvingen vanuit Welle” zegt Kim. “Dat zijn mensen, die eigenlijk een garageverkoop houden voor hun eigen gevel. Daar komen ook nog eens 600 inschrijvingen bij van buiten Welle en dat mag u wel letterlijk nemen met ook inschrijvingen uit Nederland en Frankrijk. Aangevuld met zelfstandigen, drank- en eetkramen mogen we dus in totaal bijna 1300 standhouders verwachten” vervolgt hij.

“De inschrijvingen gaan ongelooflijk goed. Ik verwacht dus opnieuw dat alle records gebroken gaan worden! We duimen voor een stralend zonnetje. Ook dit jaar maken alle Wellenaars trouwens kans op een ballonvaart. Uit alle inschrijvers van Welle wordt een winnaar getrokken. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een fietsenzone in de Stijn Streuvelsstraat. Tenslotte blijven extra veiligheidsmaatregelen van toepassing en voorzien wij Parkings aan de Hertstraat, in den Beukel, in de industriezone en nog enkele kleinere locaties. Maar met de fiets of te voet komen blijft het slimste. Daarnaast zal er extra controle komen op sluikstorten of spullen achterlaten. Zelfs met het bordje “gratis mee te nemen” kan men niets achterlaten” zegt Kim.

“Graag willen wij ook onze sponsors en partners bedanken en in het bijzonder de gemeente Denderleeuw, die het mogelijk maakt om dergelijk grootschalig evenement te laten doorgaan” besluit Kim