Nieuws

1ste editie Welles Kampioenschap Kubb is een overweldigend succes

Zondag deden maar liefst 30 teams van 3 tot 6 spelers mee aan het WK* KUBB, dat plaatsvond in het Broekpark van Welle. Naast lokale teams, deden geoefende ploegen, waaronder de Belgische delegatie voor het échte WK en een ploeg uit Nederland mee.

Van 10 tot 19 uur beslisten Zweedse blokjes in de handen van omstreeks 150 deelnemers wie de befaamde 1ste handgemaakte houten trofee zou meenemen naar huis.

Onder zwalpende muziek en een door zon overgoten prachtig landschap aan de nieuwe lokalen van Jeugd Welle werd ex-wereldkampioen The Belgian Bastards de verdiende winnaar, na kranig weerwerk en een verdiende 2de plaats voor Kubbploeg Café den Hoek.

De organisatie, TVOZ, is bijzonder fier op deze 1ste editie en kreeg lof uit alle hoeken voor onder meer de locatie en de logistieke organisatie.

“We kregen onder meer de vraag om in de toekomst een officieel toernooi te worden, na slechts één editie is dit niet minder dan een eervolle erkenning voor het harde werk van de afgelopen weken.”

“Enkele reacties kwamen vaak terug. Het Broekpark als toplocatie, toffe sfeer, efficiënte catering. Een kindje zei zelfs dat het toffer dan Plopsaland was!”