200 gratis bloemzaadzakjes te verkrijgen op de Bloemenmarkt

Zondag 24 april is de Bloemenmarkt na een afwezigheid van twee jaar eindelijk terug. Tussen 9.00 en 16.00 uur wordt het Dorpsplein van Denderleeuw voor heel eventjes het walhalla voor bloemliefhebbers. Met een ruim assortiment van vaste tuinplanten, kamerplanten, droogboeketten, … is er voor elk wat wils. Om de biodiversiteit te bevorderen, deelt Lokaal Bestuur Denderleeuw ook 200 gratis zakjes inheems bloemzaad uit.

“De vorige edities waren telkens een schot in de roos en daar willen we dit jaar opnieuw een vervolg aan breien. Iedereen die op zoek is naar inspiratie of die gewoon een mooi plantje in huis wil halen, kan er terecht bij lokale bloemenhandelaars. Zij staan te popelen om de bezoekers met raad en daad verder te helpen”, zegt schepen Jan De Nul. “De hele dag is er live radio dankzij de lokale radiozender PROS. En wie in de voormiddag al van de partij is, kan het aperitiefconcert van de Koninklijke Harmonie De Dendergalm meepikken”, vult schepen Marnick Vaeyens aan.

Bloemenweide

“Over smaken, geuren en kleuren valt niet te twisten. De ene ziet graag alles straks en afgelijnd waar de ander gewonnen is voor nonchalance. Deze laatste kunnen hun hart ophalen bij het inzaaien van een bloemenweide. Bloemenweides zijn niet alleen mooi voor het oog. Ze bevorderen ook de biodiversiteit”, aldus Vaeyens.
“Bovendien wil Lokaal Bestuur Denderleeuw de natuur een extra duwtje in de rug geven. Daarom worden er 200 gratis bloemzaadzakjes aangeboden. De zakjes zijn gevuld met een inheems zaadmengsel van akkerbloemen, éénjarige en meerjarige bloemen. Goed om vijf vierkante meter tuin in te zaaien. Wie graag een gratis bloemzaadzakje wil, is er best snel bij”, vervolledigt De Nul.

Bebloemingswedstrijd

“Kom ook zeker eens langs bij onze gemeentelijke infostand op de Bloemenmarkt. Je kan je er meteen inschrijven voor de bebloemingswedstrijd. Omdat een straat zonder kleur al snel grauw en saai oogt. En het in een dichtbebouwde gemeente als Denderleeuw een hele uitdaging is om te zorgen voor een groene woonomgeving. Is er de jaarlijkse bebloemingswedstrijd. Zo wil het lokaal bestuur de inwoners stimuleren om hun gevel en straat op te fleuren met wat groen. Er zijn drie wedstrijdcategorieën: mooiste voortuin, knapste gevelbebloeming en leukste geveltuintje. Schrijf je snel in en wie weet val jij binnenkort wel in de prijzen”, vult Vaeyens aan.

Wil je nog een stapje verder gaan en je inzetten voor een ecologische leefomgeving? Ga dan zeker langs bij het standje van de Vereniging Voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) en leer er welke gezonde groenten je het beste kan kweken of hoe je van jouw tuin een ecologisch paradijs kan maken. Redenen genoeg dus om de Bloemenmarkt een bezoekje te brengen en zondag 24 april vrij te houden in je agenda.