Nieuws

205 Denderleeuwse scholieren op Sportprikkels in Brussel

122 leerlingen van het IKSO Denderleeuw en 83 leerlingen van het GO! Atheneum Denderleeuw nemen op donderdag 20 april deel aan de Sportprikkels van de Erasmushogeschool Brussel.

 

Met 205 leerlingen, 1/5 van alle aanwezigen, telt Denderleeuw het grootste aantal deelnemers aan dit sportieve evenement.

 

Sportprikkels is een organisatie van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs, optie Lichamelijke Opvoeding – Bewegingsrecreatie van EhB.

Samen met Sport Vlaanderen en de Stichting Vlaamse Schoolsport willen de initiatiefnemers jongeren stimuleren om regelmatig aan sport te doen.

 

Het programma van de Sportprikkels wordt door de studenten zelf opgesteld en gerealiseerd. Er wordt vooral gekozen voor sporten uit de jongerencultuur en de lifetime sportcultuur. Hierbij horen natuursporten, moderne trends uit de dans- en aerobicwereld, fitnesstrends en recreatieve activiteiten waarbij sfeer, de uitdaging en teamspirit centraal staan.

 

Coördinator Steve De Decker: ´Op deze manier doen onze studenten een waardevolle praktijkervaring op die een klassieke stage goed aanvult. Want het draait in een bacheloropleiding uiteraard om de praktijk.´

 

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april komen twaalf scholen langs uit Brussel en uit de provincies Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Alles samen zullen meer dan 1000 studenten deelnemen aan een twintigtal sporten. Ze maken daarbij gebruik van de sport- en danszalen van de sportopleiding van EhB, maar ook van de fitnesszaal van Basic Fit.

Bovendien zijn er openluchtsessies in het nabijgelegen Laarbeekbos.

De Decker: ´We sluiten beide dagen af met een slothappening onder de vorm van een ludieke aflossingsproef met de deelnemende scholen. Dat wedstrijdelement is immers ook onderdeel van de sportwereld van vandaag.

 

NDB©