Nieuws

70.000 euro extra ondersteuning voor Dewaco-Werkerswelzijn in Denderleeuw

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 70.466 euro vrij voor sociale huisvestingmaatschappij Dewaco-Werkerswelzijn in Denderleeuw. “Met deze middelen wil ik Dewaco-Werkerswelzijn extra ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, verduidelijkt minister Diependaele.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele een extra financieel duwtje in de rug.

“Voor Dewaco-Werkerswelzijn betekent dit een extra subsidie van 70.466 euro”, vertelt minister Diependaele. “Met deze middelen willen we de huisvestingmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving.”