COVIDNieuws

Aanpassing verkeerscirculatie Dorp tijdens zomermaanden

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om, net als vorig jaar, de verkeerscirculatie op het Dorp opnieuw aan te passen tijdens de zomerperiode.

Vanaf zaterdag mogen cafés en restaurants na een maandenlange sluiting opnieuw eten en drinken serveren op de terrassen. “Het voorzien van extra terrasruimte ter ondersteuning van onze horeca was dan ook een logische keuze. Onze horeca heeft het immers zwaar te verduren gekregen”, aldus schepen Jan De Nul. Iedere handelszaak, waar ruimte op het openbaar domein beschikbaar is, kreeg de kans om een nieuwe terras aan te vragen of hun bestaand terras uit te breiden.

“Uiteraard gaat veiligheid boven alles. Op sommige plaatsen volstaat het om een parkeerverbod in te voeren, maar om de geplande heropening op het Dorp veilig te laten verlopen, hebben we beslist om de verkeerscirculatie lichtjes aan te passen”, legt schepen De Smet uit.

Er wordt éénrichtingsverkeer ingesteld in de Guido Gezellestraat, deel tussen Dorp en Geallieerdenstraat, en de doorsteek tussen café De Vrede en het kerkplein wordt afgesloten. De verkeerscirculatie wordt aangepast van 6 mei tot 31 oktober 2021.