Nieuws

Afwerkingsfase Kemelbrug aangebroken

Vanaf september start de aannemer met de aanleg van de wegenis, de riolering en het brugdek van de Kemelbrug.

 

Met deze werken gaat het project de afwerkingsfase in.

Hiervoor wordt de doorgang via de oude brug vanaf 1 september tijdelijk afgesloten. De Raaplandstraat blijft wel bereikbaar via de Wellestraat en oude brug, maar het doorgaand verkeer volgt een omleiding.

 

´In de afwerkingsfase worden het brugdek, de wegen ernaartoe en de riolering aangelegd. Hiervoor moet de doorgang via de oude Kemelbrug tijdelijk afgesloten worden. De Raaplandstraat en het tankstation Van Driessche blijven wel bereikbaar via de Wellestraat.´ zegt Jan De Nul.

 

´Eind december moet de nieuwe brug klaar zijn en zal ze opengesteld worden voor het verkeer. De oude brug wordt nog in diezelfde maand afgebroken.´ besluit De Nul.

 

Wegomleiding is voorzien als volgt,

Vanaf 1 september tot begin december wordt het doorgaand verkeer komende van en naar het station van Denderleeuw in beide richtingen omgeleid via de N405, Kouterbaan, Th. De Cleynlaan, Koopwarenstraat en Guido Gezellestraat.

 

Na de communicatie vanuit de Gemeente regent het reacties van oa Vlaams Belang en Unizo Denderleeuw.

 

Beide geven aan dat, door de verlofperiode en interne communicatie, de oorzaak zijn van de laattijdige communicatie.

Ze vragen dan ook aan Burgemeester Jo Fonck om wegwijzering aan te brengen om leveranciers en klanten op een efficiente manier naar de handelszaken te loodsen.

 

Unizo vraagt aan de handelaars om de communicatie alvast naar klanten en leveranciers door te sturen. Alsook aan de politie om tijdelijk parkeerverbod en geen wegwerkzaamheden toe te staan in de omleidingswegen. 

 

Vlaams Belang gaat dan nog een stapje verder en vind dat de gemeente de kosten zou moeten dragen voor de plaatsing van de borden gezien de duurtijd van de werken.

 

NDB©