COVIDNieuws

Geen klassieke carnaval Denderleeuw in 2021

Het gemeentebestuur Denderleeuw en het carnavalscomité hebben samen beslist om de klassieke carnavalsactiviteiten en de carnavalstoet 2021 in Denderleeuw te annuleren omwille van de coronacrisis. Er wordt wel een alternatief programma uitgewerkt.

“Carnaval Denderleeuw 2021 gaat niet door op de klassieke manier. Zowel de carnavalstoet als de prinsenverkiezing en andere vaste activiteiten worden dit carnavalsjaar niet georganiseerd,” vertelt Marnick Vaeyens, schepen van Feestelijkheden. 

“Als carnavalscomité hebben we deze beslissing genomen in overleg met het schepencollege en met de carnavalsgroepen,” licht Petra Praet, voorzitter van het carnavalscomité toe. “De coronacrisis maakt het niet mogelijk om de vaste activiteiten rondom carnaval op een normale manier te laten verlopen. We kiezen er dan ook bewust voor als carnavalscomité om deze beslissing tijdig te nemen, zodat alle carnavalsgroepen tijdig kunnen ingelicht worden.”

“Samen met het carnavalscomité wordt wel gezocht naar enkele alternatieve initiatieven,” zegt Alberic Sergooris, schepen van Cultuur. “We willen de betrokkenheid en het engagement vanuit de carnavalsgroepen niet loslaten en denken aan een kleiner evenement zodat zeker het carnavalsjaar officieel kan geopend worden.”

“Voor de andere initiatieven wachten we de evoluties van de komende maanden af,” sluit Petra Praet aan. “Als er alternatieve carnavalsinitiatieven worden uitgewerkt, willen we dit graag ludiek én corona-proof aanpakken. Op die manier houden we het carnavalsgevoel ook dit jaar vast in Denderleeuw.”