Nieuws

Anne Frankprijs dit jaar voor twaalfjarige David Bazakana Bokana

Voor de vierde keer op rij werd gisteren, tijdens de proclamatie van het zesde leerjaar van GO! basisschool Atheneum te Denderleeuw, de Anne Frankprijs uitgereikt. Met deze prijs zet de school ‘actief burgerschap’ in de kijker. “David heeft een bijzondere bijdrage geleverd voor het rechtvaardig en respectvol samenleven op school”, zegt directeur Peter Van Hove.

De grote sportzaal van de school zat afgeladen vol voor de proclamatie van de zesdeklassers van GO! basisschool Atheneum Denderleeuw. Voor de Anne Frank prijs was het wachten tot het einde van de proclamatieshow. Met de prijs wil de school in de verf zetten dat ze veel belang hecht aan respectvol en rechtvaardig samenleven. Het was Ulrich Atala (13), de winnaar van vorig schooljaar, die het wisselbeeldje naar de beeltenis van Anne Frank overhandigde aan de kerverse laureaat.

David (12) had niet verwacht dat hij de prijs zou krijgen. “Ik was enorm geschrokken toen de directeur mijn naam zei.” Nochtans werd hij door heel wat klasgenoten als mogelijke winnaar getipt. “Ik ben het verhaal van Anne Frank al beginnen lezen in het beeldverhaal dat ik gisteren kreeg”, zegt David. “Op dit moment is Anne Frank met haar ouders in Nederland aangekomen.” David is heel fier dat hij de prijs heeft ontvangen en kreeg felicitaties van heel veel kinderen en volwassenen. Ook klasgenoot Marcia was superblij voor David.

In zijn speech gaf de directeur de zesdeklassers nog een bijzondere opdracht mee. “Wees ambassadeurs van het GO!. Vergeet nooit wat je in onze school hebt geleerd. Bouw mee aan een respectvolle en rechtvaardige samenleving en toon jullie solidair met mensen die het moeilijker hebben dan jullie”, aldus Van Hove. “Wat we op school op dat vlak realiseren, lukt jammer genoeg niet altijd buiten de schoolmuren. Ik heb daarom de leerlingen die afstudeerden symbolisch benoemd tot ambassadeurs.”

Voor meer informatie over de school kan je terecht op de website www.bsgodenderleeuw.be.