Atheneum Denderleeuw in finale MNM wedstrijd strafste school van 2018

Volgende week mag het GO! Atheneum Denderleeuw als een van de 15 finalisten strijden om ‘De Strafte school van 2018’ te worden op radiozender MNM.

 

Hun project, De Dag van de Leerling, die dit jaar volledig in het teken stond van Diversiteit, kon de MNM jury bekoren en overtuigen dat we als school grensverleggend zijn.

 

Op vrijdag 27 april  krijgen de leerlingen om 10u30 een live bezoek van de MNM-jury met oa DJ Tom De Cock, Nora Gharib, Henny Seroeyen en een medewerker van de VSK/Ambrassade geflankeerd door een cameraploeg.

 

De school wil dan ook de kans grijpen om diversiteit, verdraagzaamheid en wereldburgerschap binnen de school en de maatschappij in de kijker zetten. Zij willen ook tonen dat Denderleeuw geen oubollige gemeente is, maar een kloppend hart van het sociale leven van iedereen die er thuis is.

 

MNM verwacht gedurende 1 uur een spectaculaire ontvangst waarbij de volledige school (campus KAD, MSD en MSL) een schoollied moet brengen om vervolgens als een groep te tonen dat zij als school grenzen verleggen. Wat er dan zal gebeuren blijft een verrassing voor de MNM juryleden.

 

Als GO! Atheneum wint, dan krijgen ze als prijs o.a. een gigantisch radiofeest met heel wat bekende personen (Niels Destadsbader, Kraantje Pappie,…) en de minister van onderwijs die langskomt. Deze beslissing valt op 3 mei.

 

Meer informatie hieromtrent kan je vinden op: http://www.tv-visie.be/nieuws/radio/dit-zijn-de-15-finalisten-van-de-strafste-school-2018_88219/

 

NDB©