Sport

Belgisch kampioenschap wielrennen voor Aspiranten op zondag 13 augustus in Denderleeuw

Lokaal Bestuur Denderleeuw en vzw de Liedekerkse Pijl organiseren op zondag 13 augustus 2023 het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor U15 Aspiranten. Op het gesloten parcours in het centrum van Denderleeuw zullen jongens en meisjes onder 15 jaar een gooi doen naar de Belgische titel, zowel op de weg als in het tijdrijden. Voor de veiligheid van deelnemers, toeschouwers en bewoners zijn er verkeersmaatregelen voorzien.

“Denderleeuw was, is en blijft een wielergemeente”, steekt sportschepen Yves De Smet enthousiast van wal. “In 2018 konden we vzw de Liedekerkse Pijl overtuigen om de provinciegrens over te steken voor de organisatie van het BK wielrennen voor Nieuwelingen. Dat smaakte naar meer, en vorig jaar konden we samen het Belgisch kampioenschap voor Aspiranten uittekenen op Denderleeuws grondgebied. Ook dit evenement was een voltreffer en dus mogen we dit jaar opnieuw het BK wielrennen voor Aspiranten organiseren. Net als vorig jaar is er in de voormiddag om 10 uur een tijdrit en start de wegrit om 12.45 uur.”

“Onze club heeft heel wat ervaring in de organisatie van wielerwedstrijden. Al sinds 1970 houden we jaarlijks onze wedstrijd ‘De Liedekerkse Pijl’ en we organiseerden ook al heel wat kampioenschapswedstrijden”, vervolgt Marcel Vanderslagmolen van vzw de Liedekerkse Pijl. “Na het succes van vorig jaar zijn we dan ook enorm tevreden dat we het BK wielrennen voor Aspiranten opnieuw naar Denderleeuw kunnen halen. En net als in 2022 zijn we er zeker van dat het een groot wielerfeest zal worden!”

Schepen Yves De Smet: “Voor mij was het altijd al een droom om van Denderleeuw een vooraanstaande sportgemeente te maken. Met het steeds uitbreidende aanbod aan sportfaciliteiten en onze vele sportclubs kunnen we toch wel zeggen dat onze gemeente heel wat te bieden heeft op sportief vlak. Met de organisatie van het Belgische Kampioenschap wielrennen voor Aspiranten zetten we dit nog meer in de verf.”

Gesloten parcours

De wedstrijden voor de U15 Aspiranten worden gereden op een gesloten parcours in het centrum van Denderleeuw. De tijdrit start om 10 uur en in de Geallieerdenstraat. De wegkoers begint om 12.45 uur in de A. De Cockstraat. Beide wedstrijden volgen min of meer hetzelfde traject, met aankomst in A. De Cockstraat.

“Een gesloten parcours houdt in dat de straten verkeersvrij zijn. Er is dus een parkeerverbod voor alle straten op het parcours en er zijn omleidingen voorzien voor de omringende straten. De volledige verkeersregeling kan je raadplegen op onze website www.denderleeuw.be”, zegt schepen Andy Depetter. “Het dorpsplein van Denderleeuw zelf wordt ingericht als feestzone en zal de hele dag afgesloten zijn van 8.00 tot 22.00 uur. Hier kan iedereen terecht voor sfeer, gezelligheid en terrasjes. Wie de jonge atleten aan het werk wil zien, en misschien de toekomstige Wout Van Aert spotten, kan zich parkeren op de bezoekersparking in het Walleken.”