NieuwsPolitiek

Bevoegdheden nieuwe coalitie verdeeld

Na de bekendmaking van de coalitie een week geleden zijn nu ook de bevoegdheden verdeeld.

 

Jo Fonck (LvB) wordt burgemeester en neemt de bevoegdheden Integrale veiligheid, Burgerlijke Stand en Begraafplaatsen, Sociale Fraude en Huisvesting voor zijn rekening.

 

Eerste schepen Jan De Nul (CD&V) wordt bevoegd voor Erediensten, Facility Management, Onderwijs, Sociale Huisvesting, Toerisme en Openbare Werken.

 

Marnick Vaeyens (LvB) wordt tweede schepen en neemt de bevoegdheden ICT en Communicatie, Groenbeleid en Feestelijkheden onder zijn hoede.

 

Derde schepen Yves De Smet (LvB) zal zich buigen over de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Sport, Dierenwelzijn, Lokale Economie en Mobiliteit.

 

Alberic Sergooris (CD&V) wordt als vierde schepen bevoegd voor Tewerkstelling, Cultuur, Bibliotheek en Buurtcomputer en Senioren.

 

Andy Depetter (Groen) neemt als vijfde schepen de bevoegdheden Klimaat en Duurzaamheid, Integratie en Organisatie en Kwaliteit voor zijn rekening.

 

Sofie Renders (CD&V) krijgt als zesde schepen de portefeuille van Jeugd, Sociale Zaken, Gelijke Kansen, Kinderopvang en Financiën. Daarnaast zal zij ook zetelen als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

 

Lieven Vernaillen (LvB) neemt voor twee jaar het voorzitterschap waar van de gemeenteraad. Hierna wordt hij tot het einde van de legislatuur opgevolgd door Els Cosyns (LvB). Deze laatste ontkende enkele dagen geleden nog dat ze voorzitter ging worden van de gemeenteraad.

 

Voor Marnick en Andy is het de eerste maal dat ze schepen zijn.

 

NDB©