Faits DiversNieuws

Bewoners residentie Nicolas zijn overlast door vzw Waka Waka beu

vzw Waka Waka in de De Nayerstraat is na enkele tijdelijke sluitingen die burgemeester Jo Fonck had opgelegd, opnieuw open. En dat hebben de bewoners van Residentie Nicolas, waar vzw Waka Waka op het gelijkvloers gehuisvest is, geweten.

Jo Fonck: “het gemeentebestuur heeft de verantwoordelijken van vzw Waka Waka in het verleden op hun plichten gewezen, de afspraken die werden gemaakt leefde vzw Waka Waka niet na en dus ben ik overgegaan tot het tijdelijk sluiten van de Afrikaanse vzw. Dat was in december van 2018, omdat er nog pijnpunten waren mocht de vzw pas in april de deuren opnieuw openen. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, waaronder een verplicht sluitingsuur.”

Bewoners van Residentie Nicolas – die liever niet met hun naam in het artikel willen komen uit vrees voor represailles – zeggen dat de uitbaters het niet nauw nemen met de voorschriften die door de gemeente werden opgelegd.

“De deuren sluiten misschien wel om 20u. maar de feestjes verplaatsen zich naar de binnenplaats van de appartementen. De mooie tuin, dewelke enkel bestemd is voor bewoners van de Residentie, wordt ingepalmd door de bezoekers van Waka Waka. Het is er met momenten een echte braspartij met inbegrip van alle lawaaihinder, dronken bezoekers en intimidatie naar de bewoners van de appartementen. En dat duurt vaak tot een stuk in de nacht.”

“Weet je dat er zelfs al mensen hun appartement verkocht hebben? Is het niet erg dat wij nu moeten vluchten?” zegt een andere bewoner.  “Ach, het Afrikaanse publiek van vzw Waka Waka mag ook gaan stemmen en doen dat op de linkse partijen zoals die van de burgemeester. Volgens hem waren 3 klachten voldoende om Waka Waka opnieuw te sluiten, maar daar blijkt niets van te kloppen” zegt een bewoner.

Burgemeester Jo Fonck is zich bewust van de problemen en gaat de mensen van vzw Waka Waka in september uitnodigen op een hoorzitting. “Het is de bedoeling dat we daar de gemaakte afspraken nog eens gaan overlopen en waar nodig de puntjes op de i gaan zetten. Een nieuwe sluiting behoort tot de mogelijkheden” zegt de burgemeester.

Vlaams Belang meent dat het hoog tijd is om de zaak definitief te sluiten. Kristof Slagmulder: “onze partij roept het gemeentebestuur op om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Ondanks eerdere verplichte sluitingen blijft de winkel overlast veroorzaken. Onze inwoners willen in rust leven.”

“Vlaams Belang zal op de volgende gemeenteraad eisen dat er ingrijpende maatregelen worden genomen” zegt Kristof.

 

Foto: TVOost