Nieuws

Bezoek aan Moskee tijdens les Levensbeschouwing

De Gemeentelijke Basisschool van Iddergem organiseerde vandaag een uitstap met de 5de en 6de jaars studenten naar een moskee in Aalst.

 

De uitstap kaderde in de les levensbeschouwing.

Het is de bedoeling dat alle verschillende godsdiensten in de school met elkaar kennis maken.

Vorige week nog gingen alle 5de en 6de jaars naar de Kerk, vandaag naar de Moskee in Aalst en het huis van vrijzinnigen.

 

De uitstap van vandaag viel bij enkele ouders niet in goede aarde.

 

Wij sprokkelden enkele reacties bij ouders en leerkrachten. De betrokken ouders en leerkrachten wensen wel anoniem te blijven.

 

“Wij waren niet op de hoogte van deze uitstap.” zegt één van de ouders.

“Dit kan niet! Ons kind heeft vorige maand de communie gedaan en zit vandaag het gebed te lezen in een Moskee. Sorry dit is een stap te ver.” vervolgen ze.

“Had ik het op voorhand geweten dan had ik ons kind zeker thuis gehouden. En als dat in de les levensbechouwing is, er zijn andere manieren dan een moskee te bezoeken. We hebben ook nog jongere kinderen die in Iddergem naar school gaan. Dat staat hen dus normaal ook nog te wachten…” besluiten ze.

 

“De ouders worden van uitstappen met onze school altijd op de hoogte gebracht.” zegt één van de leerkrachten.

“De uistap kadert in de les levensbeschouwing en wij hebben hier in de school een diversiteit aan godsdiensten. Zo hebben we leerlingen van katholieke godsdienst, zedenleer, protestantse godsdienst, islam…. En we zijn allen samen op pad geweest om elkaars godsdienst beter te leren kennen en begrijpen. Vorige week nog hebben we samen de Kerk bezocht. Vandaag de Moskee en het huis van de vrijzinnigen. 

Net dit is de kracht om radicaliseren tegen te gaan!” besluiten de leerkrachten.

 

Zo zie je maar dat verschillende mensen éénzelfde initiatief op een andere manier interpreteren.

 

NDB©