COVIDNieuws

Bibliotheek Denderleeuw start met afhaalpunt vanaf 3 april

De bibliotheek van Denderleeuw start vanaf vandaag, 3 april, met een afhaalpunt dat elke weekdag open is van 14 tot 16 uur. Alle inwoners van Denderleeuw die lid zijn van de bibliotheek, kunnen opnieuw beschikbare materialen zoals boeken, dvd’s en strips uitlenen. Het uitlenen van de materialen verloopt niet zoals gewoonlijk, maar via een nieuwe procedure waarbij de veiligheid van medewerkers en inwoners gerespecteerd wordt.

“Onze inwoners kunnen vanaf vandaag opnieuw materialen ontlenen bij de bibliotheek. We starten namelijk met een afhaalpunt dat elke weekdag open is van 14 tot 16 uur. Het uitlenen van de materialen zal echter niet verlopen zoals gewoonlijk, maar via een nieuwe procedure. In de online catalogus denderleeuw.bibliotheek.be kan je nagaan welke materialen je graag wil ontlenen en beschikbaar zijn. Als je een keuze hebt gemaakt, stuur je je aanvraag via e-mail door naar bibliotheek@denderleeuw.be met vermelding van jouw voornaam, familienaam, adres en telefoonnummer. Onze medewerkers behandelen de aanvragen in de volgorde hoe ze aankomen. Je zal een bevestigingsmail krijgen waarin vermeld staat dat de materialen klaarliggen en vanaf wanneer je ze kan komen ophalen. Alle beschikbare materialen kunnen uitgeleend worden en je kan maximaal 10 stuks ontlenen. Als je al het maximaal aantal materiaal hebt uitgeleend, moet je eerst deze materialen terug inleveren vooraleer je nieuwe materialen kan reserveren. We hopen dat dit afhaalpunt voor vele inwoners een klein lichtpuntje is in deze moeilijke periode”, aldus schepen Alberic Sergooris.

“In het afhaalpunt worden maatregelen genomen om de veiligheid van medewerkers en inwoners te garanderen. Zo wordt er bij aankomst gevraagd om buiten te wachten op 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Er wordt slechts één bezoeker per keer binnengelaten in de bib en aan de balie is een veilige zone afgebakend. Als je binnenkomt, toon je je identiteitskaart en nadien bezorgt de bibliotheekmedewerker je de materialen die je gereserveerd hebt. Daarnaast dragen onze medewerkers handschoenen en werken ze achter een wand van plexiglas. De materialen die na het ontlenen terug ingeleverd worden, worden drie dagen in quarantaine bewaard. Dit betekent dus ook dat die materialen drie dagen niet beschikbaar zijn voor uitleen. We willen inwoners vragen om alleen te komen naar bib, zonder andere gezinsleden, en de genomen maatregelen goed op te volgen”, zegt burgemeester Jo Fonck.