Nieuws

Bibliotheek Denderleeuw wordt Wise!

Begin oktober stappen alle Oost-Vlaamse bibliotheken over naar een nieuw eengemaakt bibliotheeksysteem (EBS), namelijk Wise. Om dat nieuw systeem in gebruik te nemen zal de bibliotheek van Denderleeuw gesloten zijn van 30 september tot en met 4 oktober.

“De bibliotheek van Denderleeuw zal gesloten zijn vanaf maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober. Tijdens de sluitingsperiode gaan geplande activiteiten echter gewoon door. Op zaterdag 5 oktober gaat de bibliotheek terug open van 10 tot 12 uur met het nieuwe bibliotheeksysteem en een aangepast gebruikersreglement met nieuwe tarieven. Alle info over dit nieuwe gebruikersreglement kan je lezen op www.pob-denderleeuw.be. Een maand later, op 5 november, wordt er een nieuwe website gelanceerd waar je alle informatie in verband met de bib zal terug kunnen vinden”, vertelt schepen Alberic Sergooris, bevoegd voor Bibliotheek.

“Tijdens de sluitingsperiode krijgen alle medewerkers een opleiding om met de nieuwe software Wise te leren werken en wordt het hele systeem tot in de puntjes getest. Het nieuwe bibliotheeksysteem is betrouwbaarder, makkelijker en gebruiksvriendelijker”, zegt schepen voor Organisatie en Kwaliteit, Andy Depetter.