Nieuws

Bij Rie van op de Kat opent zijn deuren voor een avond songfestival

Zaterdag opent vzw Bij Rie van op de Kat zijn deuren voor de finale van het Songfestival.

 

De vzw werd onlangs opgericht maar Rino, beter gekend als De Rie van op de Kat, is niet aan zijn proefstuk toe.

 

Hij startte zo´n 17 jaar geleden met een klein toogje in de garage ter gelegenheid van de rommelmarkt in Welle. De bedoeling was om de dorst van wat vrienden en voorbijgangers van de jaarijkse rommelmarkt te lessen. Van het één kwam het ander en al snel groeide, samen met de bekendheid van de Rie, de hele opzet. Al snel werd de garage omgetoverd tot een heus “café”dat jaarlijks tijdens de rommelmarkt steeds meer volk naar de Kattestraat lokte.

 

´Het is eigenlijk heel klein en onschuldig begonnen.´ zegt Rino.

´Met een kleine toog en enkele vaten bier dat op al die jaren uitgroeide tot een gelegenheids-café. Maar één ding is nooit veranderd. De opbrengst van het gelegenheidscafé ging steeds naar een goed doel. Zo zijn we 3 jaar op rij naar Roemenië geweest om zelf sanitair te voorzien in lokale schooltjes, hebben we een cheque geschonken aan vzw Pakjesavond en geven we reeds 12 jaar aan alle kinderen van de Vrije Basisschool Welle op maandag na de rommelmarkt een drankje en een koekje tijdens hun stratenkuis.´ vervolgt Rino.

 

´Dit jaar is het vzw Tes Van Oëre Zeggen dat bij ons kwam met het voorstel om het songfestival hier in de garage te organiseren. Het leek ons en TVOZ een unieke gelegenheid om onze vzw een mooie start te geven.´ besluit Rino.

 

´Toen we hoorden dat Annie en Pierre tijdens een zware brand hun zoon Andy en hun volledige inboedel verloren kwamen we op het idee om de deuren wat vroeger te openen en vóór het songfestival een pannenkoekenslag te organiseren. vervolgt Nancy, de vrouw van Rino.

´De versgebakken pannenkoeken worden verkocht samen met een tas koffie. Maar er is ook een mogelijkheid om ze mee te nemen. De opbrengst van deze pannenkoekenslag gaat integraal naar Annie en Pierre.´ besluit Nancy.

 

Daarna gaat dan de uitzending van het songfestival van start waar je een gokje kan wagen op de uiteindelijke winnaar van het songfestival en dit voor lechts €1. De winnaar krijgt de volledige inzet.

 

Nu onze Belgische inzending in de finale zit van de liedjeswedstrijd wensen we Blanche heel veel succes!!

 

Rino en Nancy kijken alvast uit naar zaterdag 13 mei en hopen iedereen te mogen verwelkomen in de Kattestraat in Welle. Vanaf 16u voor pannenkoekenslag en vanaf 20u voor het songfestival.

 

NDB©