Sport

BK Aspiranten op 14 augustus

Op zondag 14 augustus 2022 vindt het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor de Aspiranten plaats in het dorp van Denderleeuw. Het BK wordt georganiseerd door Lokaal Bestuur Denderleeuw in samenwerking met vzw de Liedekerkse Pijl. Het Dorp zal gedurende de hele dag moeilijk of niet bereikbaar zijn.

“In 2018 sprong vzw de Liedekerkse pijl al eens de provinciegrens over voor de organisatie van het BK Nieuwelingen, maar in 2022 zal het volledige kampioenschap dus doorgaan op Denderleeuws grondgebied op zondag 14 augustus. Op het programma staat een tijdrit in de voormiddag, dewelke start om 10 uur, en het BK Aspiranten zelf dat start om 12.45 uur. Voor beide wedstrijden wordt het parcours volledig afgesloten. Onze club heeft heel wat ervaring in het organiseren van wielerwedstrijden. We zijn heel tevreden dat we het BK voor Aspiranten opnieuw organiseren. Sinds 1970 organiseren we jaarlijks de wedstrijd ‘De Liedekerkse Pijl’ en we organiseerden ook reeds verschillende kampioenschappen. We hopen dat Denderleeuw er klaar voor is, want het wordt ongetwijfeld een groot wielerfeest”, zegt Marcel Vanderslagmolen van vzw de Liedekerkse pijl.

“Denderleeuw was, is en blijft een fietsgemeente. In teken van deze traditie wordt in het centrum van Denderleeuw een gesloten parcours uitgetekend waar jongens en meisjes U15 een gooi kunnen doen naar de Belgische titel, en dit zowel op de weg als in het tijdrijden. Voor mij was het altijd al een droom om van Denderleeuw een vooraanstaande sportgemeente te maken. Met het steeds uitbreidende aanbod aan sportfaciliteiten en de vele professionele sportclubs kunnen we toch wel zeggen dat onze gemeente heel wat te bieden heeft op sportief vlak. We gaan nog een stap verder met de organisatie van het Belgische Kampioenschap en zetten zo onze jarenlange traditie van wielergemeente verder”, zegt schepen van Sport Yves De Smet.

Parcours tijdrit

“Het tijdrijden begint om 10 uur. Het parcours vertrekt in de Geallieerdenstraat. Van daaruit rijden ze verder naar de Dwarsstraat – Kon. Astridstraat – Nieuwstraat – Boriaustraat – Vrijheidsstraat – Toekomststraat – Keistraat – A. De Brabanterstraat – Bergstraat – Brandweerstraat – A. De Cockstraat – en uiteindelijk aankomst in de A. De Cockstraat ter hoogte van Delhaize”, vertelt schepen De Smet.

Parcours BK Aspiranten

“De wegkoers start vanaf 12.45 uur en dit zeker tot 19 uur. Vertrek in de A. De Cockstraat ter hoogte van Delhaize. Vanaf daar naar het Dorp – Fonteinstraat – Kiekenborrestraat – Guido Gezellestraat – Geallieerdenstraat – Dwarsstraat – Kon. Astridstraat – Nieuwstraat – Boriaustraat – Vrijheidsstraat – Toekomststraat – Keistraat – A. De Brabanterstraat – Bergstraat – Brandweerstraat – A. De Cockstraat – met aankomst in de A. De Cockstraat ter hoogte van Delhaize”, vertelt schepen De Smet verder.

“Dit gesloten parcours wil zeggen dat er een parkeerverbod is voor alle straten en er omleidingen zullen zijn voor de omringende straten. Wie deze jonge atleten eens aan het werk wil zien, en misschien de toekomstige Wout Van Aert spotten, kan zich parkeren op de bezoekersparking in het Walleken”, zegt schepen voor Organisatie Andy Depetter.

Feestzone op het Dorpsplein

“Het Dorpsplein van Denderleeuw zelf wordt ingericht als feestzone en zal afgesloten zijn op 14 augustus van 8.00 tot 22.00 uur. Hier kan iedereen terecht voor sfeer, gezelligheid en terrasjes op het Dorp”, sluit schepen Depetter af.