BK Nieuwelingen gijzelt Denderleeuw

Fier aangekondigd door het schepencollege van Denderleeuw en Liedekerke, een doorn in het oog van veel bewoners en lokale middenstanders – die vaak ´s zondags open zijn – en die langs het parcours wonen.

“Het BK Nieuwelingen dat op 29 juli door een groot deel van Denderleeuw trekt gijzelt onze gemeente” stelt een inwoner uit de Alfons De Cockstraat.

Als we op de website van de organisatie kijken kunnen we dat alleen maar beamen. De koers wordt gereden op een gesloten parcours, wat wil zeggen dat er geen auto´s toegelaten zijn.

Stel dat u zondag bij tante Julia moet, dan zal dat moeten gebeuren op een alternatieve manier. Het gemeentebestuur is duidelijk: van 9 tot 19 uur wordt alle verkeer verboden op het volledige parcours.

Volgende straten zijn getroffen: Dorp Denderleeuw, Fonteinstraat, Kiekenborrestraat, Guido Gezellestraat, Thontlaan, Kasteelstraat, Huissegemstraat, Zandplaatstraat, Moreelstraat, Jozef Sonckstraat en de Alfons De Cockstraat.

Een bewoner van de Kasteelstraat maakt zich zorgen “Wij zien vaak brandweerauto´s naar Liedekerke rijden. Hoe ze dit nu gaan opvangen is mij een raadsel want zowel de Kasteelstraat als de brug over de Dender aan de Rendac richting industriezone van Liedekerke is ook opgenomen op het parcours van de koers. Ik kan mij niet voorstellen dat ze brandweerauto´s tegen de rijrichting van de renners gaan laten voorbijrijden”.

Tot slot stelt een ouder koppel in de Zandplaatstraat, die thuiszorg nodig hebben, dat het heel wat voeten in de aarde gehad heeft om de planning van de thuisverpleegster af te stemmen op de doorgang van de koers.

Een dagje naar zee? Let dan ook op want de oprit naar de E40 in Affligem is vanuit Denderleeuw… niet bereikbaar! Wil je toch met de wagen naar Liedekerke? Dan kan dat via Okegem.

De echte prijzen worden uitgereikt in Liedekerke, waar de aankomst ligt.