Nieuws

Denderleeuwse bloembakken in driekleur

Voetbal, een feest moeten Jan De Nul (schepen voor groenvoorziening) en Yves De Smet (schepen voor sport) gedacht hebben. En daarom worden verschillende bloembakken langsheen Denderleeuwse wegen voorzien van tricolor beplanting.

 

“Het begon met een samenwerking tussen onze lokale brandweermannen en onze gemeentelijk sportdienst. Vanaf 13 juni kan iedereen de matchen van onze Duivels meebeleven op groot scherm in ons gemeenschapscentrum Den Breughel, op het Dorp in Denderleeuw. Op zich al een mooi initiatief”, steekt sportschepen Yves De Smet van wal.

 

“Vanuit onze groendienst doen we er graag nog een schepje bovenop” zegt Jan De Nul. “Jaarlijks worden bloemperken en bloembakken opgefleurd met eenjarige bloemplanten. Ook dit jaar doen we dit, maar het werd toch wel een specialleke” gaat hij verder.

 

“Schepenen De Nul (CD&V) en De Smet (sp.a) smijten zich volledig op het voetbal” zegt Kristof Slagmulder van Vlaams Belang. “Ze doen er echt alles aan om opnieuw in de gunst van de bevolking te komen na de houding van hun partijen de voorbije maanden.” vervolgt hij.

 

“Ze gebruiken de trucjes die de Romeinen reeds gebruikten, namelijk ´Brood en spelen´ om zo de bevolking een rad voor de ogen te draaien. We zijn ervan overtuigd dat heel wat Denderleeuwenaren deze spelletjes doorzien.” Tot slot stelt Kristof Slagmulder: “Ze pleiten voor wat meer chauvinisme. We zijn benieuwd of ze dit jaar dan op 11 juli aan hun gevel een Vlaamse Leeuwenvlag zullen laten wapperen. Of zou dat toch voor hen een stap te ver zijn?”

 

Het moet gezegd, menig inwoner zal het initiatief van De Nul en De Smet best leuk vinden, maar Jan met de Pet ligt vooral wakker van het onkruid op de openbare weg dat op bepaalde plaatsen in Denderleeuw welig tiert.

 

(c) David Legrand