Nieuws

Bloemenmarkt op 30 april op het Dorp in Denderleeuw

Op zondag 30 april sluiten we de Maand van de Markt af met de Bloemenmarkt. Op het Dorp in Denderleeuw kunnen bloemenliefhebbers van 9 tot 16 uur naar hartenlust bloemen kopen. Op de infostand van de gemeente kan je terecht voor gratis bloemzaadzakjes en al je groene vragen. De hele dag lang kan je er luisteren naar live radio van Radio PROS en de katmobiel van GAIA zal mensen sensibiliseren rond de sterilisatie van katten. Kom langs!

“April is het ideale moment om zomerbloemen te zaaien en bloembollen te planten. Nog geen inspiratie? Op de Bloemenmarkt op het Dorp kan je terecht bij maar liefst 4 bloemenkramen om je tuin of terras helemaal zomerklaar te maken: bloemen Sonck-Bauwens, Thomas Plants, Ontluikend groen en bloemen Mariette. Het aanbod is zeer gevarieerd met voor elk wat wils, van tuin- tot kamerplanten en droogboeketten. Tijdens het neuzen in de bloemen maakt Radio PROS de hele dag live radio op de markt”, vertelt schepen voor Lokale Economie Jan de Nul.

Infostand met gratis bloemen- en groentezaadzakjes

“Zoals elk jaar is er een gemeentelijke infostand voorzien waar mensen terecht kunnen met vragen over alles wat met groen te maken heeft in onze gemeente. Heb je altijd al gedroomd van een geveltuin? Wist je dat het lokaal bestuur jou gratis op de goede weg zet? We voorzien het plantgoed, de voorbereidende werken en de klimhulp. En dat allemaal gratis. Of heb je een mooie voortuin en wil je graag meedoen aan de Bebloemingswedstrijd? Kom dan langs en schrijf je in, want er zijn prijzen mee te winnen”, zegt schepen voor Groenbeleid Marnick Vaeyens.

“Bovendien kunnen bezoekers een gratis zakje met een zadenmengsel voor groenten en bloemen afhalen, zolang de voorraad strekt. Op deze manier geeft het Lokaal Bestuur mensen een duwtje in de rug om voor meer groen en biodiversiteit te gaan. Wilde bloemen zorgen voor nectar voor bijen, vlinders en hommels. Deze insecten zijn cruciaal voor onze biodiversiteit. Met het groentezadenmengsel kan je aan de slag in eigen tuin of zelfs op je balkon. Zeg nu zelf, een eigen gekweekte paprika of courgette, dat kan niet anders dan lekker smaken”, zegt schepen De Nul.

Katmobiel GAIA

“Fauna en flora gaan hand in hand. We willen tijdens Bloemenmarkt de kans grijpen om mensen te sensibiliseren rond de sterilisatie van (zwerf)katten. Nog te weinig mensen laten hun kat steriliseren en op die manier blijven katten zich voortplanten en geraken onze dierenasielen overvol met katjes waar geen opvang voor wordt gevonden. Kom dus langs bij de katmobiel van GAIA en laat je informeren over de nood van sterilisatie van (zwerf)katten. Een overvloed aan katten is trouwens slecht voor onze biodiversiteit, gezien ze jaarlijks een groot aantal dieren, waaronder vogels, doden”, sluit schepen Vaeyens af.

Ook het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen voorziet een ‘landschapsroelette’. Dit rad van fortuin, met vragen en opdrachten, legt de werking van het regionaal landschap uit. Veel mogelijkheden dus op de Bloemenmarkt op 30 april, zet het in je agenda.