Nieuws

Bouw uitbreiding OCMW woningen ligt stil

Bouwcentrale Modern legt boeken neer: bouw uitbreiding OCMW woningen ligt stil.

 

De in Eeklo gevestigde Bouwcentrale Modern heeft de boeken neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel.

 

Daarmee staan van de ene dag op de andere zo’n 60 personeelsleden op straat, waarvan een 40-tal arbeiders.

 

Volgens Ann Verelst, vakbondssecretaris bij ACV-Bouw, afdeling Eeklo-Maldegem, komt het stopzetten van de activiteiten als donderslag bij heldere hemel.

 

“Er zal naar alle waarschijnlijkheid een curator worden aangesteld die sowieso zal bekijken wat er met de lopende werven moet gebeuren, we hebben voorheen geen signalen ontvangen dat het moeilijk zou gaan bij het bedrijf. Zowel arbeiders als bedienden ontvingen correct hun loon. Bouwcentrale Modern zou geen leningen meer loskrijgen bij de banken waardoor dit faillissement onvermijdelijk bleek. De firma was sinds eind jaren ‘70 actief”.

 

Eén van de lopende werven is deze aan het OCMW te Denderleeuw. Daar werden in opdracht van DEWACO Werkerswelzijn de bestaande senioren bungalows afgebroken om te vervangen door een mix van 40 senioren- en eengezinswoningen.

 

Een deel van de gebouwen staat er reeds, de rest is een project in opbouw. 

 

Volgens enkele buurtbewoners werden maandag in allerijl diverse gereedschappen meegenomen en verdwenen de personeelsleden van het toneel.

 

Wie de gebouwen die momenteel in opbouw zijn gaat afwerken, wanneer dit zal gebeuren en wie de verantwoordelijkheid gaat dragen bij eventuele (constructie)fouten kon ons vandaag niemand zeggen.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

David Legrand ©