Nieuws

Bruisend cultuurweekend in Denderleeuw

Ondanks het kwakkelende zomerweer staan er deze vakantie nog enkele fijne activiteiten op het vrijetijdsprogramma. Volgend weekend organiseert de dienst Vrije Tijd samen met de bibliotheek een heus cultuurweekend, met een optreden op zaterdag in de Pastorijtuin een slow reading in Hof ten Henne op zondagnamiddag.

Schepen voor cultuur Alberic Sergooris: “Zaterdag 7 augustus geven we om 20 uur het startschot met de voorstelling ‘Wegpiraat’ door Yves Meersschaert en Frank Vantroven. Yves, een pianist, componist en producer en Frank, een klassiek geschoolde musicus vormen een heel complementair duo. Samen creëerden ze tijdens de eerste lockdown de cd en de bijbehorende voorstelling ‘Wegpiraat’. Aan de hand van eigen composities komen verhalen tot stand over personen, plaatsen en gebeurtenissen die hun leven hebben getekend. Absoluut de moeite om af te zakken naar de prachtige pastorijtuin, indien de weergoden dit toelaten. Zo niet verhuist de voorstelling naar de tegenoverliggende zaal Den Breughel.”

Op zondag 8 augustus is het tijd voor wat me-time in het gezellige Hof ten Henne. “We nodigden de Denderleeuwse dichter Geert Jan Beeckman uit, die om 14 uur een lezing geeft naar aanleiding van het uitbrengen van zijn vierde dichtbundel ‘Woestijnzucht’. Na de lezing is er ruimte voor een uurtje rust en stilte. We zorgen ervoor dat de aanwezigen kunnen snuisteren in een aanbod van boeken en poëziebundels, maar eigen lectuur meebrengen kan ook! Een lekker tasje koffie met gebak mag trouwens niet ontbreken, daar zorgen Leen en Stefan van Hof ten Henne voor die de lekkernijen van de hoeve laten proeven”, vertelt schepen voor Feestelijkheden Marnick Vaeyens.

Zowel de voorstelling ‘Wegpiraat’ als de slow reading zijn helemaal gratis, inschrijven vooraf via de dienst Vrije Tijd is wel noodzakelijk.