NieuwsPolitiek

Burgemeester Jo Fonck blikt terug op 2016 en wenst alle inwoners een schitterend 2017

Vandaag trakteerde het gemeentebestuur van Denderleeuw hun inwoners op een Nieuwjaarsdrink.

 

Naar jaarlijkse traditie vond vandaag de Nieuwjaarsdrink plaats op het dorp van Denderleeuw.

Heel wat inwoners trotseerden de koude temperaturen en verzamelden op het dorp van Denderleeuw om elkaar het beste te wensen voor 2017.

 

Naast de chocolademelk, soep en frisdranken, aangeboden door het gemeentebestuur, waren ook verenigingen uit Denderleeuw van de partij die oa cake, cava,… verkochten ten voordele van hun vereniging.

 

Burgemeester Jo Fonck refereerde in zijn Nieuwjaars-speech naar realisaties uit 2016.

´2016, een jaar dat veel mensenlevens heeft gekost door terreur. In Nice, Brussel, Ankara en laatst nog in Berlijn en Istandboel. Een jaar met nog meer mensen op de vlucht voor oorlog. We leven in verwarrende tijden en onzekerheid. Daar een antwoord op vinden is niet gemakkelijk. Maar we mogen evenmin toelaten dat anderen die angst aanwakkeren, want ook dat maakt onze samenleving kapot. We mogen niet toelaten dat doemdenken en polarisatie de bovenhand halen !´ speecht burgemeester Fonck.

 

´Bijna een jaar geleden startten we met veel “goesting” en met een positieve focus op een ‘bruisende’ en ‘propere’ gemeente ! Samen hebben we op korte termijn toch al heel wat voor mekaar gekregen. Ik verwijs hiervoor graag naar : de deblokkering van de dossiers rond de jeugd- en sportinfrastructuur, de talrijke vernieuwingen van straten en pleinen, de inzet op dierenwelzijn, de uitbreiding van onze basisscholen, de opstart van het project ‘kerk Hemelrijk’, het actieplan ‘propere gemeente’,….. Ook komt er een aanzienlijke uitbreiding van de groendienst dit alles om de algemene netheid van Denderleeuw te verhogen en was er recent de aanstelling van een ontwerpteam voor de herlocalisatie van de gemeentelijke technische dienst en brandweer.´ vervolgt Fonck.

 

´Om af te ronden wens ik jullie een fantastisch 2017 toe, in naam van alle mandatarissen en mezelf ! Laten we nu allen samen toosten op een gelukkig, veilig en bruisend 2017 !´ besluit de burgemeester.

 

NDB