Nieuws

Bussen rijden opnieuw zoals voor afbraak Kemelbrug

Vorige maand besloot de gemeente Denderleeuw, in samenspraak met de vervoersmaatschappij De Lijn, om de reisweg van de buslijnen 31 en 32 aan de achterzijde van het station te behouden.

 

Kort voor de opening van de nieuwe Kemelbrug werd in samenspraak met De Lijn beslist om de  reisweg van de lijnen 31 en 32 via de Kouterbaan te behouden. Enkel buslijn 33, die eerder gericht is op lokale verbinding tussen de drie dorpskernen, zou aan de voorzijde van het station rijden. Dit tot groot ongenoegen van de buurtbewoners uit de Rodenbachstraat.

 

Diezelfde buurtbewoners deden nu de melding dat er minder bussen rijden. Dus De Lijn kon hun voornemen van elk uur een bus niet waarmaken. Daarom heeft het schepencollege nu beslist om de buslijnen 31-32-33 opnieuw naar de voorzijde van het station te brengen.  

 

Door deze beslissing kunnen de bewoners en bezoekers van RVT Rodenbach ook opnieuw gebruik maken van de halte nabij het rusthuis. De halte aan de Kouterbaan wordt evenwel overbodig. ´Midden 2015 investeerde de gemeente nog in deze halte aan de Kouterbaan. Er werd onder meer een schuilaccomodatie voorzien en we deden aanpassingswerken om de voetpadzone te verbreden´, aldus burgemeester Jo Fonck. ´De halteaccomodatie zal nu verplaatst worden naar de halte nabij rusthuis Rodenbach, zodat de bewoners van het rusthuis opnieuw kunnen genieten van dezelfde voorzieningen als voorheen.´

 

NDB©