Buurtcomputer start terug op met knap najaarsaanbod

Buurtcomputer, het vrijwilligersinitiatief vanuit de bibliotheek dat de digitale kloof wil helpen verkleinen, start dit najaar opnieuw met de populaire initiaties. Deze keer gesteund door peter Steven Van Gucht, die het project een warm hart toedraagt én gemerkt heeft dat de corona-crisis de digitale kloof enkel maar versterkt heeft.

Schepen voor Bibliotheek Alberic Sergooris: “Buurtcomputer helpt je volledig gratis op weg in het bijleren over je computer, tablet of smartphone. Naast de vrije inloopmomenten waarbij onze vrijwilligers je individueel kunnen begeleiden bij vragen, worden dit najaar ook de initiaties weer opgestart.”

“Er worden maar liefst 11 cursussen over zeer uiteenlopende onderwerpen gegeven. Van het basisniveau en werken met een pc, tot het spelen met een fotobewerkingsprogramma of grafische vormgevingstool voor de gevorderden”, vertelt schepen ICT Marnick Vaeyens.

Bekende inwoner Steven Van Gucht volgt de Buurtcomputer al een tijd via sociale media en ondersteunt van harte dit initiatief: “In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media haast onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die er geen toegang toe hebben of de nodige digitale vaardigheden missen, dreigen uitgesloten te worden. Daarom is dit project zo belangrijk.”

Je kan inschrijven voor de initiaties tijdens de openingsuren van de bibliotheek, tijdens de vrije inloopmomenten in het Huis van de Sociale Economie of via mail naar buurtcomputer@denderleeuw.be. Een overzicht van alle initiaties en de exacte agenda is te vinden op de website.