Buurtweg Welle zal dit jaar nog heraangelegd worden

Het zijwegje aan de Steenweg aan de spoorwegovergang  in Welle wordt in 2016 nog heraangelegd.

 

Vorige week nog is dit punt aangeklaagd door gemeenteraadslid Koen D´Haenens en Geert Van Schelvergem in de gemeenteraad.

 

Daar werd door Jan De Nul, Schepen van openbare werken, medegedeeld dat hij dit dossier eens zou bekijken.

Amper één week later laat De Nul weten dat de zijweg van de Steenweg nog dit jaar zal worden heraangelegd.

 

De kredieten werden voorzien in de begroting van 2016 en het dossier doorloopt momenteel de voorgeschreven procedure binnen de administratie.

 

“Eind december keurde de gemeenteraad het investeringsbudget voor 2016 goed”, zegt Jan De Nul.

“Onze diensten zijn het dossier van het zijwegje momenteel volop aan het voorbereiden. Zo is het bestek in opmaak en zal dit op de gemeenteraad van april ter goedkeuring voorgelegd worden. Ook de administratieve afwerking van de stedenbouwkundige aanvraag voor de aanleg van de buurtweg loopt ondertussen. Hierna kunnen we prijzen opvragen bij aannemers. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken nog dit najaar uitgevoerd worden, meer concreet in waterdoorlatende betonstraatstenen. Dus als alles volgens planning verloopt, waar we dan ook van uitgaan, zullen de werken tegen september of oktober starten. Om de nodige tijd tot de werken te overbruggen kan er natuurlijk altijd iemand van onze gemeentelijke diensten ter plaatse gaan om de putten voorlopig op te vullen en bijvoorbeeld schade aan voertuigen te verhinderen." besluit Jan De Nul.

 

"De bewoners zullen blij zijn dat er nu schot in de zaak komt." zegt Jan Van Droogenbroeck, zelf woonachtig in de zijweg. 

"Eindelijk gaan we onze oprit en auto´s kunnen proper houden. De kinderen zullen dan ook buiten kunnen en met de fiets in de straat rijden." aldus Jan Van Droogenbroeck.

 

De Brabanter Nico©

Foto : Google Steetview.