Nieuws

Campagne ‘Start je eigen zaak’ van start in Denderleeuw

In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen lanceert Lokaal Bestuur Denderleeuw de campagne ‘Start je eigen zaak’. Negen ondernemers vertellen in een inspirerend portret waarom Denderleeuw de ideale locatie is om te ondernemen.

“Een eigen zaak starten is vandaag de dag geen evidentie, zeker niet na de coronacrisis. Om het ondernemingsleven in onze gemeente te stimuleren helpen we als lokaal bestuur onze handelaren een handje. Dit doen we onder meer via de campagne 100% lokaal, de digitale Denderleeuwbon, een nauwe samenwerking met de Raad Lokale Economie, het wegwerken van leegstand door het inzetten van de Profploeg via VLAIO en de Vlaamse regering en onze dienst Ondernemen die altijd klaar staat bij vragen of om tips te geven. Recent riepen we ook de vestigings- en inrichtingspremie in het leven voor de kernwinkelgebieden Station en Dorp, ter waarde van 10.000 en 5.000 euro”, vertelt schepen Jan De Nul, bevoegd voor Lokale Economie.

“Als je er over nadenkt om te starten met een eigen zaak, is het altijd wel fijn om je te laten inspireren door anderen die reeds de sprong waagden. Daarom lanceren we de campagne ‘Start je eigen zaak’. Negen ondernemers vertellen ons wie ze zijn, waarom zij gestart zijn met een zaak en waarom Denderleeuw een ideale locatie is om te ondernemen. De campagne wordt gelanceerd via de Schakel en via filmpjes op onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal”, aldus schepen Marnick Vaeyens, bevoegd voor Communicatie.

“De negen ondernemers zijn recent gestart of zijn reeds enkele jaren bezig. Een mooie mix dus van starters en vaste waarden. Met de campagne hopen we mensen te inspireren om de stap te wagen en hun droom te verwezenlijken én Denderleeuw neer te zetten als een aantrekkelijke, bruisende gemeente waar ook ondernemers hun plek hebben”, besluit schepen De Nul.

Projectsubsidie

“Ook als provinciebestuur hebben wij tal van instrumenten om de dynamiek in de lokale handelskernen aan te wakkeren. Naast cijfers om het lokaal beleid te ondersteunen, een inventaris van goede voorbeelden van elders en provinciale ambtenaren die we uitzenden om de lokale besturen te helpen bij het uittekenen van een detailhandelsbeleid, hebben we ook centen die we vastplakken aan projecten die van onderuit worden ingestuurd. We zijn blij dat we met een projectsubsidie Denderleeuw hebben kunnen helpen om dit project gerealiseerd te krijgen”, aldus gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert.