Nieuws

Carine is eerste rouw- en verliescoach in Denderleeuw

Carine De Bolle is Rouw- en verliescoaching  CARinE Coaching in de Nieuwstraat in Denderleeuw.

 

“Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk en 10 jaar geleden volgde ik reeds een opleiding als Life Coach.”vertelt Carine.

 

“Opmerkelijk was dat tijdens al mijn cursussen rouw steeds weer bleef opduiken. Daarom ging ik me verdiepen in deze materie. Jammer genoeg is er in onze maatschappij weinig tijd om te rouwen. Er wordt verwacht dat je kort na de begrafenis weer het dagelijks leven verder kan zetten, dat de tranen zijn gedroogd en de emoties onder controle.  Dit is echter niet hoe het in de realiteit aanvoelt, en zeker niet bij kinderen !” vervolgt Carine.

 

Rouwen is zeer individueel en daarom kan er ook geen termijn op geplakt worden ; 6 maand, 1 jaar, 2 jaar…en het is klaar? Neen, toch niet!

Kinderen moeten bij het rouwen zo veel mogelijk worden betrokken en dit om problemen op langere termijn te vermijden.

Verlies bestaat in vele vormen: kinderloosheid, echtscheiding en de gevolgen naar kinderen toe, verloren contact tussen grootouders en kleinkinderen, pesten op school, verlies van gezondheid, verlies van werk, burn out/bore out, jezelf niet meer vinden, enz… ook dat is rouwen!

“In mijn praktijk heb ik speciale aandacht voor hooggevoeligheid en gebruik ik creatieve en eenvoudige lichamelijke technieken. Ook specifiek naar kinderen toe werk ik met innerlijke reizen en creatieve vormen om emoties te uiten want praten lukt vaak helemaal niet. Ikzelf heb ook mijn eigen verlies meegemaakt en deze ervaringen kan ik nu gebruiken in mijn begeleiding naar een leven waarin dit verlies erkenning krijgt .” besluit Carine.

 

Voor meer info kan je steeds terecht op www.carinecoaching.be of via haar Facebook pagina.

 

NDB©