Nieuws

Centraal aanmelden voor schooljaar 2021-2022 in Denderleeuws basisonderwijs start op 1 maart

Omdat Denderleeuw al enkele jaren kampte met een capaciteitsproblematiek in het onderwijs, werd vorig jaar het inschrijvingsproces volledig gedigitaliseerd en het centraal aanmeldingsregister geïntroduceerd. Ouders kunnen via dit systeem hun kinderen aanmelden voor het Denderleeuwse basisonderwijs. Voor het schooljaar 2021-2022 zal dit mogelijk zijn van 1 tot 31 maart 2021.

“Ouders kunnen via de website aanmelden.denderleeuw.be hun kinderen van 1 maart 2021 tot 31 maart 2021 aanmelden. Je hoeft je niet te haasten, want of je nu de eerste of de laatste dag van de aanmeldingsperiode aanmeldt maakt geen verschil. Tijdens het aanmelden duid je de scholen van voorkeur aan. Je kind krijgt dan een plaats toegewezen in een school in functie van je voorkeur en het domicilieadres van het kind. Via het systeem ontvang je een inschrijvingsticket waarmee je je dan kan aanbieden bij de school om je kind in te schrijven”, zegt schepen Jan De Nul. Broers en zussen en kinderen van personeelsleden krijgen ook dit jaar weer voorrang maar in tegenstelling tot vorig jaar dienen ze in dezelfde periode aan te melden.

“Hoewel het vorig jaar een nieuw systeem was, verliep dit heel vlot en waren er weinig noemenswaardige problemen. Het werd ook door alle basisscholen als heel positief geëvalueerd. Daarom was er snel consensus om dit jaar het systeem verder te zetten. De dienst Onderwijs van de gemeente beheert het systeem en is verantwoordelijk voor het goede verloop van de aanmeldingen. Wie vragen heeft, kan deze steeds mailen naar onderwijs@denderleeuw.be”, aldus schepen Marnick Vaeyens.