NieuwsPolitiek

PLUS maakt lijsttrekker en lijstduwer bekend op massaal bijgewoonde nieuwjaarsdrink

Afgelopen vrijdag was het koppen lopen op de nieuwjaarsreceptie van PLUS. Dat de progressief-liberale partij aan populariteit wint is geen verrassing. PLUS trekt in oktober als volwaardige partij naar de kiezer.

 

PLUS benoemt de pijnpunten die Denderleeuw als gemeente met 20.000 inwoners heeft, zonder het negatief te benaderen. Want in negativiteit, fake news en afbraakpolitiek geloven de bestuursleden niet: “Denderleeuw moet opnieuw op een positieve manier in het nieuws komen, daar is werk aan maar niets is onmogelijk” steekt voorzitter Christa Wauters van wal. “Zoals we vorig jaar op ons ledenontbijt zeiden: PLUS wil een progressieve, positieve politiek voeren. We wensen met andere collega-politici op een constructieve manier samen te werken om te streven naar een gemeenschappelijk doel: het moet opnieuw aangenaam worden om in Denderleeuw, Iddergem of Welle te wonen, te leven, te werken, te winkelen, te spelen en te ontspannen; kortom, samen te leven en samen te zijn.” vervolgt de voorzitter. “We hebben trouwens gemerkt dat het positieve aspect door andere partijen in Denderleeuw wordt overgenomen en dat kunnen we alleen maar toejuichen” besluit Christa.

 

“Tegenwoordig wordt je als partij of individu als extreem of verzuurd afgeschilderd als je wijst op het feit dat Denderleeuw een Vlaamse gemeente is” zegt gemeenteraadslid Geert Van Schelvergem “PLUS gelooft in integratie, maar dat start met de taal te spreken van waar je woont. In Denderleeuw is dat Nederlands” vervolgt Geert “ook het onveiligheidsgevoel moet aangepakt worden en we moeten onze senioren zo lang als mogelijk en als ze zelf willen in hun eigen huis laten wonen. Huisbezoeken, boodschappendiensten, administratieve hulp. Het zijn kleine zaken die voor deze mensen een wereld van verschil kunnen maken. Ook de sociaal zwakkeren en zieken moeten op deze inzet kunnen rekenen” besluit Geert.

 

“Onze open ruimtes moeten we koesteren” zegt bestuurslid Dieter Janssens “onze vlamovenkouter en de Wellemeersen moeten ten volle worden beschermd”.

 

Dat PLUS volop aan zijn lijst bouwt werd ook duidelijk toen de lijsttrekker en lijstduwer werden bekendgemaakt. Geert Van Schelvergem: “Ik geef het lijsttrekkerschap aan Christa, ik ben er zeker van dat ze door jaren met mij te werken, dit met verve zal doen. Ikzelf ga PLUS 100% steunen en duw de lijst”.