Nieuws

Cinema op dreef in de Denderstreek

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Samen met acht steden en gemeentes zetten ze alle sluizen open voor een uniek filmevent genaamd Cinema op Dreef, zomerfilms langs de Dender.

Cinema op Dreef neemt je in augustus mee op een filmische trip doorheen de Dendervallei. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liederkerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45km-lang traject langs de mooiste plekjes aan, en dicht bij, de Dender.

Cinema op Dreef wil graag een breed publiek op een feeërieke manier in contact brengen met recente cinematografische parels. Daarnaast wil het ook de prachtige Denderregio in de spotlights plaatsen als cultureel waardevol gebied.

Kom samen genieten van Cinema op Dreef op de mooiste plekjes aan de Dender en ontdek er de strafste films zoals Close, Everything Everywhere All At Once, De Acht Bergen en Triangle Of Sadness. Maar proef zeker ook verborgen filmparels zoals o.a. Il Buco, Fire of Love en Alcarrás. “Het is een fantastische gelegenheid voor bewoners van de regio om samen te genieten van uitzonderlijke films in openlucht en voor bezoekers om de prachtige omgeving van de Dender op een andere manier ontdekken.” volgens Hans Bocxstael van Netwerk Aalst.

De zomerfilms in de Denderstreek staan gepland van 4 augustus tot 27 augustus. Gedurende vier weken kunnen bewoners en bezoekers van de regio genieten van een reeks prachtige openluchtfilms op verschillende locaties langs de Dender. Het programma bevat overdag (vanaf 16u) familiefilms en ’s avonds (vanaf 20u30) bijzondere langspeelfilms met vooraf kortfilms van nieuw talent. Daarnaast wordt er door de verschillende steden en gemeentes vaak een aanvullend programma aangeboden.

Netwerk Aalst heeft met steun van de partners een dossier ingediend bij het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) en kreeg deze week te horen dat het werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het VAF. De partners bestaan uit alle Vlaamse steden en gemeenten langs de Dender en kunstencentrum Denderland uit Geraardsbergen. Het team is optimistisch en enthousiast en kijkt nu al uit naar het evenement.

Met deze reizende openluchtcinema wil Netwerk Aalst haar ambitie als culturele cinema in de Denderregio waarmaken. Het initiatief toont hun toewijding om de betere film naar de mensen te brengen en de culturele waarde van de regio te promoten. Cinema op Dreef zal ongetwijfeld een zomer vol onvergetelijke filmervaringen brengen en bijdragen aan de groei van het culturele bewustzijn in de Denderregio.