Nieuws

Cinema op Dreef maakt programma bekend en brengt film naar de Pastorie in Denderleeuw

Het programma van Cinema op Dreef, zomerfilms langs de Dender, is bekend. De reizende openluchtcinema neemt je mee langs de mooiste plekjes in de Denderregio, van Geraardsbergen tot Dendermonde. Bekijk nu het programma in Denderleeuw, plan je dagje uit en geniet van een openluchtfilm op een unieke locatie.

“Noteer donderdag 17 en vrijdag 18 augustus in je agenda voor een film onder de sterrenhemel in de Pastorie te Denderleeuw. Deze prachtige erfgoedlocatie vormt het perfecte decor voor de zomerfilms. Je zal er ook een hapje en een fris drankje kunnen nuttigen aan de bar van In de Pastorie. Om 16 uur is er telkens eerst een familiefilm voorzien, om 20.30 uur een kortfilm van eigen bodem en om 21 uur de langspeelfilm van de avond. De familiefilms richten zich op gezinnen met kinderen van 3 jaar en ouder. Er is dus voor elk wat wils. Er zijn zitplaatsen voorzien, wie wil mag ook een eigen picknick of dekentje om op te zitten meebrengen”, zegt schepen voor Erfgoed Jan De Nul.

Vrije bijdrage

“Cinema op Dreef is vrij toegankelijk. Wie wil kan op voorhand een ticket te reserveren via www.cinemaopdreef.be. Voor de tickets wordt er gewerkt met het systeem van vrije bijdrage: 0, 2,50, 5 of 7,50 euro. Zo kan je ervoor kiezen Cinema op Dreef te steunen met een prijs die bij jou past. Op deze manier maken we cultuur toegankelijk voor iedereen. Is het niet gelukt om te reserveren? Geen probleem, iedereen is welkom om te komen piepen”, zegt schepen voor Cultuur Marleen Van der Hoeven.

De hele Dendervallei

“Van 4 tot 27 augustus organiseert Netwerk Aalst zomerfilms in de Dendervallei. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liederkerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. De locaties gaan van een recreatiedomein zoals De Gavers in Geraardsbergen, over een erfgoedparel zoals de Pastorietuin in Denderleeuw tot pal naast de Dender in de stad, zoals het Werfplein in Aalst. De films zijn overal anders, je hoeft dus niet op eigen bodem te blijven bij dit bovenlokaal project”, sluit schepen De Nul af.

Programma

Donderdag 17 augustus 2023 – Denderleeuw – Pastorietuin
16u Familiefilm: EEN STREEPJE MEER van diverse regisseurs (4+)
20u30 Kortfilm: ALTIJD ZOMER van Hans Dessers
21u Film: L’IMMENSITÀ van Emanuele Crialese

Vrijdag 18 augustus 2023 – Denderleeuw – Pastorietuin
16u Familiefilm: CAPTAIN NOVA van Maurice Trouwborst (7+)
20u30 Kortfilm: HIGH JUMP van Lennert Madou
21u Film: THE FABELMANS van Steven Spielberg

Bekijk het volledige programma in de Dendervallei op www.cinemaopdreef.be.