Nieuws

City Nightrun Denderleeuw brengt 1320 euro op voor de Warmste Week

Voor de tweede editie van City Nightrun, eind november, sloegen Lokaal Bestuur Denderleeuw en Maspoe opnieuw de handen in elkaar. Het loop- en wandelevenement schenkt dit jaar 1320 euro aan de Warmste Week.

“660 deelnemers namen er in totaal deel aan de City Nightrun eind november in Denderleeuw”, vertelt schepen Yves De Smet trots. “Per deelnemer schenken we 2 euro aan de Warmste Week. Dankzij al deze deelnemers kunnen we dus een cheque van 1320 euro overhandigen.”
“De City Nightrun was net als vorig jaar een groot succes”, zegt Kim Barbé van de organisatie Maspoe. “En dat blijkt ook uit het bedrag dat we kunnen overmaken ten voordele van de Warmste Week. Hopelijk komt er volgend jaar een derde editie.” “Uiteraard”, vult De Smet onmiddellijk aan.

Kansarmoede

“Dit jaar stond de Warmste Week in het teken van kansarmoede”, vult schepen Sofie Renders aan. “Het is enorm jammer en oneerlijk dat er in deze tijd nog zo’n grote ongelijkheid is en mensen maandelijks met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Daarom een oprechte dankjewel aan alle deelnemers van de City Nightrun!”