COVID

Coronaproof alternatief op komst voor Carnaval Denderleeuw 2022

Lokaal Bestuur Denderleeuw heeft in overleg met het Carnavalscomité beslist om de prinsenverkiezing op 5 februari en de klassieke carnavalsstoet met bijhorende feestelijkheden op 13 maart niet te laten doorgaan. Er wordt gewerkt aan een alternatief om de Denderleeuwse inwoners coronaproof carnaval te laten vieren.

“Begin januari vond een zeer constructief overleg plaats tussen het gemeentebestuur, het carnavalscomité en de veiligheidsdiensten. Jammer genoeg was het voor iedereen rond de tafel snel duidelijk dat de prinsenverkiezing en de klassieke carnavalsstoet met bijhorende feestelijkheden ook dit jaar niet zullen doorgaan”, zegt schepen van feestelijkheden Marnick Vaeyens.

Burgmeester Jo Fonck vult aan: “Helaas kunnen we vandaag absoluut niet inschatten hoe de coronasituatie de komende weken of maanden zullen evolueren. Bij de organisatie van carnaval komt heel wat voorbereidingswerk kijken en daarom zijn we genoodzaakt om nu al de knoop door te hakken. Als de coronasituatie en de coronamaatregelen het toelaten, willen we samen met het Carnavalscomité een alternatief organiseren zodat onze inwoners carnaval coronaproof kunnen vieren.”

Details over de alternatieve viering worden in de loop van februari gecommuniceerd. Hou zeker de verschillende communicatiekanalen van de gemeente in de gaten.