De bibliotheek breidt haar afhaalpunt uit

Al vanaf donderdag 14 mei breidt de bibliotheek haar afhaalpunt uit. De reden: het succes van het initiatief en de verlenging van de geldende maatregelen in verband met bibliotheken. Het schepencollege gaf groen licht voor de uitbreiding. De bibliotheek zelf blijft wel gesloten tot 30 juni. Maar je kan dus afhalen. Je kan tot maximum 10 materialen reserveren via bibliotheek@denderleeuw.be.

Burgemeester Jo Fonck verklaart de reden van de uitbreiding: “Het afhaalpunt opende op 3 april en was vanaf dag één een groot succes. In enkele weken tijd kregen de bibliotheekmedewerkers meer dan 300 mails om boeken, cd’s of films te reserveren. De nood aan deze bijzondere dienstverlening van de bibliotheek was dus echt wel hoog. Omdat de bibliotheek nog niet direct overgaat tot de gewone dienstverlening, heeft het schepencollege beslist om een ruimere invulling te geven aan het afhaalpunt.”

Schepen Alberic Sergooris, bevoegd voor de bibliotheek, geeft meer uitleg over de uitbreiding: “Eerst en vooral kunnen de bibliotheekleden vanaf nu niet meer alleen tussen 14 en 16 uur, maar op donderdag ook ’s avonds van 18 tot 19 uur de gereserveerde materialen afhalen. Daarnaast stellen we het afhaalpunt ook open voor niet-inwoners van de gemeente en kunnen mensen die niet over internet beschikken, of die het moeilijk hebben om een mail te sturen, hun reservatie telefonisch regelen. Ze kunnen daarvoor tijdens de kantooruren bellen naar het telefoonnummer 0499 77 75 45.”