Nieuws

De Bibliotheek gaat digitaal met zelfscan

Vanaf 1 juni gaat de Bibliotheek van Lokaal Bestuur Denderleeuw de digitale tour op. Voortaan kunnen bezoekers er zelf op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier materialen inleveren, ontlenen en verlengen.

“Ook onze Bibliotheek moet mee met de tijd”, zegt schepen Marleen Van der Hoeven. “Heel wat lokale besturen implementeerden al een zelfscan in hun Bibliotheek en uiteraard kunnen we niet achterblijven. Je kan dus voortaan boeken zelf inleveren, ontlenen en de uitleentermijn verlengen via de zelfscan. Heb je een boete voor te laat inleveren, dan kan je dat betalen aan een betaalautomaat. Voor onze jonge bezoekers zal tijdens hun klasbezoek het apparaat een extra attractie zijn. Allen krijgen ze de kans om het even te testen.”

“Het is niet omdat we de digitale tour opgaan dat je onze bibmedewerkers niet meer mag aanspreken”, verduidelijkt burgemeester Jo Fonck. “Ze blijven een cruciale rol spelen in het verhaal. Heb je een vraag of zoek je informatie, dan kan je hen nog steeds aanspreken. Door de komst van de zelfscan krijgen ze iets meer ruimte om de dienstverlening nu iets meer af te stemmen op de bezoekers.”

“Voor onze medewerkers is de komst van het systeem een kers op de taart na een maandenlange voorbereiding”, zegt Van der Hoeven. “Het systeem zal pas vanaf 1 juni in voege zijn, maar voor hen is er aan de komst heel wat voorbereiding vooraf gegaan. Alle materialen kregen een ’tag’ zodat ze inleesbaar zijn door de machine. Nu we dit project bijna afgerond hebben, kunnen onze medewerkers achter de schermen verder voorbereiden en aftellen naar de komst van het Vrijetijdshuis.”