Nieuws

De Sint komt naar Denderleeuw… in een dubbeldekkerbus

Zondag 5 december komt de Sint naar Denderleeuw. Deze keer niet met de boot, wel in een dubbeldekkerbus. De goedheilig man zal samen met zijn pieten en zijn begeleidingsband van Harmonie De Dendergalm door heel Denderleeuw rijden. De stoet vertrekt om 13 uur aan Den Breughel om dan op de dorpspleinen en bij alle jeugdverenigingen een korte stop te houden. En wie zoet is… krijgt lekkers!

“De Sint blijft wel op de bus, wist hij ons te vertellen, zodat hij zeker niet ziek wordt. Maar de pieten zijn natuurlijk een pak jonger. Met veel alcoholgel, mondmaskers en handschoenen aan zullen zij ervoor zorgen dat iedereen die aan zijn huis staat te zwaaien naar Sinterklaas of meedanst met de fanfare, een lekkere verrassing krijgt. De Sint heeft ons ook gevraagd of alle kindjes hun huis willen versieren met tekeningen, vlaggen of stoepkrijt”, vertelt jeugdschepen Sofie Renders.

“Nadat we vorige week met het schepencollege besloten hadden om onze eigen evenementen te schrappen omwille van de slechte coronacijfers en de nieuwe richtlijnen, gingen onze vrijetijdsdiensten meteen aan de slag om een alternatieve intrede van de Sint in elkaar te boksen”, vult burgemeester Jo Fonck aan. “Een massale opkomst bij de Schiptrekkersbrug moesten we absoluut vermijden. Maar we wilden de kinderen niet in de kou laten staan. Daarom bedachten we dit alternatief en vroegen we ook aan de jeugdverenigingen om mee te doen. Door iedereen aan zijn eigen huis te laten staan, kunnen we de massa spreiden en de kinderen toch laten genieten van een mooi Sinterklaasmoment.”

De bustocht van de Sint, zijn pieten en zijn muzikale begeleiders vertrekt zondag 5 december om 13 uur aan Den Breughel. Het volledige traject en de stopplaatsen vind je op www.denderleeuw.be/sint. De vermelde tijdstippen zijn uiteraard richttijden.

13.00 uur: Den Breughel, Dorp
– A. De Brabanterstraat
– Vrijheidsstraat
– Landuitstraat
– Hoogstraat
– Leliestraat
– Hoekstraat

13.45 uur: Dorpsplein Iddergem
– Parochiestraat
– Steenweg
– Opgeëistenstraat
– Walleken

14.15 uur: Scouts & Gidsen Denderleeuw
– Opgeëistenstraat
– Ringlaan
– Kouterbaan
– Klaverstraat
– Steenweg
– Leeuwerikenlaan
– Meiboomlaan
– Seringenlaan

14.45 uur: Palaver
– Seringenlaan
– Acacialaan
– Hazelaarstraat
– Steenveldlaan
– Burg. Benedikt ‘t Kintlaan
– Drieselken
– Wildebeekstraat

15.15 uur: Jeugd Welle (Broekpark)
– Broekpark
– Broekstraat

15.45 uur: Welleplein
– Regentiestraat
– Steenweg
– Wellestraat
– A. Rodenbachstraat
– Spoorweglaan
– Stationsplein
– Stationsstraat
– Thontlaan

16.30 uur: Chiro Denderleeuw