NieuwsSport

Denderend Duatlon en Triatlon Team ziet het daglicht

In de zomer van 2016 werden de eerste plannen gesmeed om met een duatlon- en triatlon club te starten in Denderleeuw.

 

Ervaring met loop- en fietswedstrijden was er genoeg. Eén van de pioniers had zelfs al enkele jaren triatlon ervaring.

Er werd informatie ingewonnen bij de VTDL, loop- en fietsmaatjes werden gepeild naar interesse voor het idee en al snel werd er een bestuur gevormd om alle administratie in goede banen te leiden. Het bestuur wordt gevormd door Kim Houtman, Steven De Leeuw, Wim Van Wijmeersch en Gregory Schelfhout.

 

Kim was sportief verantwoordelijke bij Runningclub De Tovenaars uit Iddergem. Maar met lopen alleen nam hij geen vrede.

Wim komt eveneens over van dezelfde runningclub.

Steven is de man die al het meeste ervaring heeft met het triatlon gebeuren. Hij heeft al kwart en halve triatlons achter de rug en zijn doel is om volgend jaar een volledige triatlon te trotseren.

Gregory tenslotte heeft altijd deelgenomen aan wielerwedstrijden. Waar hij de laatste tijd geen voldoening meer in had en dus een extra uitdaging zocht.

 

Ondertussen is DDTT aangesloten bij de VTDL met stamnummer 136 en zijn ze volop bezig met de werving van sportief ingestelde personen die willen proeven van de duatlon- en triatlonsport, zowel recreatief als competitief, in de Dender-regio rond Denderleeuw.

 

De club bied je via HIKO test- & sportcentrum persoonlijke trainingsschema’s aan in functie van je vooropgestelde doelen.

Het lidmaatschap bestaat uit 2 formules. Het goedkoopste tarief voor wie graag wil in gezelschap trainen en slechts enkele wedstrijden per jaar wil meepikken. Het duurdere tarief voor wie als volwaardig triatleet regelmatig aan wedstrijden wil deelnemen. 

 

Mensen die meer informatie wensen kunnen mailen naar info@ddtt.be.

 

We wensen DDTT veel succes!

 

NDB