NieuwsSport

Denderleeuw eert Jean-Paul Praet in zaal Den Breughel

Op vrijdagavond 3 december 2021 wordt ter ere van ultraloper Jean-Paul Praet de documentairefilm ‘De Nacht van Vlaanderen’ op groot scherm getoond in zaal Den Breughel (Dorp 11, Denderleeuw). De documentairefilm vertelt het verhaal van Jean-Paul Praet en gaat over het ‘onbegrijpelijk karakter’ van oneindig ver lopen, het waarom, het nut en het plezier ervan.

Sporza lanceerde op zondag 14 februari de documentairefilm ‘De Nacht van Vlaanderen’ gebracht door Ruben Van Gucht, sportjournalist bij Eén. De documentairefilm brengt het nooit eerder vertelde verhaal van de Denderleeuwse ultraloper Jean-Paul Praet. Jean-Paul zette tijdens de Nacht van Vlaanderen in 1986 een wereldprestatie neer. Drie keer liep hij het wereldrecord op de 100 km, maar een officiële erkenning liep hij telkens mis. De Vlaamse documentairefilm ‘De Nacht van Vlaanderen’ gaat over de bijzondere persoon die Jean-Paul Praet is en over zijn passie voor langeafstandslopen.

“Door de toen geldende coronamaatregelen konden we de uitzending op 14 februari niet uitvoerig in de kijker zetten. Toch willen we de prachtprestatie van Jean-Paul de aandacht geven die ze verdient en zullen we de documentairefilm nu op groot scherm projecteren”, legt Yves De Smet, schepen van Sport, uit. “Nadien is er een interessante vragenronde met Jean-Paul en sluiten we de avond af met een receptie.”

“Het is belangrijk om zulke prestaties in de kijker te blijven zetten. Jean-Paul Praet zet Denderleeuw sportief op de kaart. Daarom willen we al onze inwoners de kans geven om zijn bewonderenswaardige verhaal nogmaals van dichtbij te (her)ontdekken. Jean-Paul zal bovendien zelf aanwezig zijn. Onze inwoners kunnen hem dus persoonlijk ontmoeten”, treedt Jan De Nul bij, schepen van Toerisme.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de vernieuwde gemeentelijke webshop https://webshop.denderleeuw.be (Via ‘tickets’). Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk.

Meer info

Sportdienst Denderleeuw – sport@denderleeuw.be – 053 645 402