Denderleeuw gaat eindejaarsperiode feestelijk in met intrede Sint en Kerstspeurtocht

De kinderen in Denderleeuw hebben iets om naar uit te kijken! De eindejaarsperiode wordt eerst ingezet op zondag 4 december met de intrede van de Sint. Hij komt terug met een dubbeldekkerbus! Vanaf 15 december tot en met 31 januari kan je dan weer meedoen aan een heuse Kerstspeurtocht met ‘Rudy het rendier’.

Intrede Sinterklaas

“Dankzij het grote succes van vorig jaar besloot de Sint om terug met de dubbeldekkerbus te komen! Zo passeert hij makkelijk langs brave Denderleeuwse kindjes. De Sint heeft aan de kinderen die langs de route wonen gevraagd om hun huis mooi te versieren. Dat kan met ingekleurde tekeningen, vlaggen, stoepkrijt of …. noem maar op! Wie weet krijg je daarvoor wel wat extra lekkers? Dit jaar zal de Sint ook wat langer halt houden bij de jeugdverenigingen. Zo komt iedereen aan bod en hebben we een vaster tijdsschema. Let wel op, de tijdstippen zijn nog steeds indicatief”, vertelt Jeugdschepen Sofie Renders.

“Sinterklaas, zijn pieten en zijn muzikale begeleiders vertrekken zondag 4 december om 9.30 uur aan feestzaal Den Breughel. Het volledige traject en de stopplaatsen vind je online op www.denderleeuw.be/sint. We zijn heel tevreden dat we gelegenheden zoals Sinterklaas kunnen vieren en op deze manier een plezante mix van activiteiten aan onze inwoners kunnen aanbieden. December 2022 wordt één grote feestmaand: de intrede van Sinterklaas, de Kerstspeurtocht en de Kerstmarkt op 17 en 18 december. Een beleving voor zowel jong als oud”, zegt schepen voor Feestelijkheden Marnick Vaeyens.

Kerstspeurtocht met Rudy het rendier

“Huis van het Kind Denderleeuw organiseert in samenwerking met de Dienst Vrije Tijd en illustratrice Kathleen Amant een heuse kerstspeurtocht met Rudy het rendier van 15 december tot en met 31 januari. Rudy het rendier is het kleinste rendier van de Kerstman en is een beetje onhandig. De cadeautjes wegbrengen met de slee lukt hem niet, maar de kerstboom van de Kerstman helpen versieren kan hij als geen ander. Hij heeft daarbij alle hulp nodig van de kinderen uit Denderleeuw. Rudy verstopte zich met zijn kerstversiering op verschillende plaatsen in Denderleeuw. Wie wil deelnemen kan terecht in ’t Kasteeltje voor een startpakket met kerstboomkaart en stickers en kan eveneens de speurtocht daar starten. Wie de speurtocht voltooit, krijgt ook een diploma. Het pakket kost 3 euro en wie een UiTPAS heeft met kansentarief betaalt 1 euro. Een toegankelijke activiteit dus met garantie op plezier tijdens de Kerstvakantie”, sluit schepen Renders af.

Praktisch:

• De zoektocht is verkrijgbaar in ’t Kasteeltje (Stationsstraat 7 – Denderleeuw).
• Startplaats: aan ’t Kasteeltje, met de wegwijzers kan je de route volgen.
• Afhaalmomenten: maandag tot donderdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur en op donderdag ook van 18 tot 20 uur. Op vrijdag van 9 tot 12 uur. Het Kasteeltje is gesloten op feestdagen.
• Prijs: €3 – UiTPAS met kansentarief: €1