Denderleeuw kiest voor digitale cadeaubon

Vanaf 1 december 2020 gaat de Denderleeuwbon digitaal. De papieren versie verdwijnt en vervangen door een digitale bon die je online kan aankopen. Wie niet in de mogelijkheid is om via digitale wegen een bon aan te kopen, kan dit nog steeds doen aan het onthaal in het gemeentehuis. Als lanceringsactie wordt op eerste 3000 verkochte bonnen een korting van 5 euro gegeven. Daarnaast krijgen gezinnen die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden een bon van 25 euro.

“Vanaf 1 december steken we de papieren Denderleeuwbon in een digitaal jasje. Gezien de aanslepende coronacrisis en de gevolgen die hiermee gepaard gaan voor onze lokale ondernemers, hebben we deze stap gezet. Meer en meer mensen shoppen online, vaak bij grote internationale ketens, en dat heeft ook een weerslag op de omzet van een plaatselijke ondernemers. Om daar op in te pikken lanceren we de digitale Denderleeuwbon, een van 25 en een van 50 euro, die je op elke moment van de dag online zal kunnen aankopen. Om de mensen niet te vergeten die niet mee zijn met de digitale trein blijft het mogelijk om in het gemeentehuis een bon aan te kopen”, legt schepen Jan De Nul uit. “Ook voor de handelaar wordt het verwerken van een Denderleeuwbon een pak makkelijker. Dit zal gebeuren door middel van een app. Met één druk op de knop kan de handelaar een ontvangen bon innen en wordt het bedrag van de bon op zijn bankrekening gestort zonder dat hij hiervoor verder iets dient te doen.”

“Om de Denderleeuwbon bekend te maken bij onze inwoners organiseren we een lanceringsactie. Op de eerste 3000 verkochte bonnen wordt een korting gegeven van 5 euro. Koop je een bon aan 25 euro, zal je dus maar 20 euro moeten betalen. Een gemeentelijke geschenkbon is nog steeds een mooi geschenk om te geven én te krijgen. Met zo’n geschenkbon is de ontvanger namelijk niet gedwongen om met zijn cadeaucheque naar één vaste winkel te stappen. In tegenstelling tot een waardebon van een welbepaalde winkel kan hij vrij kiezen bij welke deelnemende handelaar hij zijn waardebon wil besteden. Met de eindejaarsperiode in aantocht kan dat al een stukje keuzestress wegnemen bij de zoektocht naar het ideale cadeau”, aldus schepen De Nul.

“Via deze lancering willen we niet alleen de lokale handelaren ondersteunen, maar ook de koopkracht van gezinnen die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden verhogen. Zij voelen de impact van de coronacrisis dubbel zo hard. Daarom geven we aan gezinnen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming een Denderleeuwbon van 25 euro, wat neerkomt op 1400 gezinnen. De verdeling van deze bonnen zal via de Sociale dienst van het OCMW verlopen”, zegt schepen Sofie Renders.