Denderleeuw krijgt regenboogzebrapad als permanent symbool tegen discriminatie

Op zondag 17 mei vindt de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie plaats. De gemeente Denderleeuw laat vanaf 11 tot 31 mei als symbolische daad de regenboogvlag wapperen aan het administratief centrum en ’t Kasteeltje. Als permanent symbool tegen alle vormen van discriminatie wordt in de Leeuwerikenlaan een regenboogzebrapad geschilderd.

“De Vlaamse holebi- en transgenderkoepel Çavaria en alle Regenbooghuizen roepen al enkele jaren op om de regenboogvlag uit te hangen aan openbare gebouwen, dit naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie op 17 mei 2020”, zegt schepen Andy Depetter. “Sensibiliserende en symbolische acties zijn waardevol en belangrijk. Maar dit jaar gaan we nog een stap verder en laten we een regenboogzebrapad schilderen als permanent symbool. Hiermee zeggen we dat er in onze gemeente geen plaats is voor discriminatie, elke dag van het jaar.”

“Het regenboogzebrapad zal geschilderd worden in de Leeuwerikenlaan, nabij het kruispunt met de N405. Van 11 tot 31 mei hangen we als symbolische daad de regenboogvlag uit aan het administratief centrum en ’t Kasteeltje. Met deze signalen toont onze gemeente dat we open en solidair zijn voor al onze burgers, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie”, aldus schepen Sofie Renders.