Nieuws

Denderleeuw Feest! Nieuwe editie Parasol en nieuw jongerenfestival Fissa

Dit jaar lanceert de gemeente Denderleeuw een nieuwe editie van het wereldminifestival Parasol. Het festival vindt plaats op 17 augustus en zal slechts één dag duren in plaats van twee dagen. De tweede dag wordt echter opgevuld met een gloednieuw jongerenfestival Fissa dat op 16 augustus plaatsvindt. Beide festivals vinden plaats in de tuin van ’t Kasteeltje en zijn gratis.

“Het minifestival Parasol is een succesformule dat al enkele jaren goed werkt en heel wat volk trekt. We merkten echter dat er veel vraag was bij onze jongeren om voor hen iets specifieks te organiseren. Daarom zijn we met hen rond de tafel gaan zitten om te luisteren naar hun vragen en noden en is Fissa-festival ontstaan”, zegt schepen van Feestelijkheden, Marnick Vaeyens. “We hebben dan ook besloten om Parasol te reduceren naar één dag en de traditionele tweede dag in te vullen met Fissa. Fissa vindt plaats op 16 augustus en wordt een festival met optredens en DJ’s, georganiseerd door en voor jongeren in Denderleeuw.”

Schepen Alberic Sergooris, bevoegd voor Cultuur, vervolgt: “De dag nadien, op 17 augustus, is Parasol terug op post met de gekende wereldse mix van muziek, randanimatie en lekker eten. Op muzikaal en culinair vlak wordt niemand over het hoofd gezien. Straffe coverbands, reggae, Afrikaanse muziek, merengue, kinderbands, Zuid-Amerikaanse muziek, een indrukwekkende vuurshow, Balkan en Dj Dirk Stoops om het feest compleet te maken. Beide evenementen zijn samenwerkingen tussen de dienst Vrije Tijd, verschillende lokale verenigingen en vrijwilligers. De focus ligt op het samenbrengen van mensen in een ongedwongen sfeer met lekker eten en toffe randanimatie.”

Programma

Fissa

Vanaf 16 uur staan er optredens gepland van onder andere Wawa (hiphop uit Aalst) en Naft (4 blazers en 2 drummers coveren bekende housedeuntjes). Het Denderleeuws collectief ‘Avenue 6’ brengt een korte showcase van verschillende artiesten uit Denderleeuw en omstreken: Craig, 9NV, TJF, Dima, D2vision, Alexandra & Jerloh. Tussendoor zal er ook een woord/rap-battle plaatsvinden tussen verschillende Denderleeuwse artiesten op de beats van FootboxG. De laatste plaats op de affiche is voorbehouden voor de winnaar van een vi.be wedstrijd. Meer info hierover is te vinden op het facebook evenement. Er is ook een afterparty voorzien om 22.30 uur met DJ Carter, TLP en DJ Masai.

Parasol

Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom in de tuin van ’t Kasteeltje. Koninklijke Harmonie De Dendergalm bijt de spits af en vanaf 14.30 uur staat het programma (even) volledig in het teken van de allerjongsten met een straffe kindervoorstelling en optreden door het gezelschap van Jeuk vzw (kindertheater en live band) . Tot 18 uur kan je terecht in het kinderkapsalon, grime- en henna-tent.

Om 17.15 start de Afrikaanse reggae en blues band Djubebe, gevolgd door een initiatie merengue (18.00 uur) door de mensen van Salsa Dender. Aansluitend kan je genieten van Zuid-Amerikaanse klassiekers (Buena Vista Social Club, Los Lobos, …) gebracht door Congazz (19 uur) en de feestelijke Balkan muziek van Bal Merklez (20 uur).

VIP Party Band steekt om 21 uur een tandje bij met een show vol feestelijke covers. Van Bruno Mars naar Tina Turner, over Abba en terug naar Robbie Williams. Na een indrukwekkende vuurshow (22 uur) zal Dj Dirk Stoops (22.45 uur) het dak er volledig afblazen: deze radiomaker en DJ is onder andere bekend van de ‘Was het nu 70, 80 of 90’-fuiven en draaide reeds plaatjes op de Gentse Feesten, Lokerse Feesten, Rock Zottegem, Marktrock en tal van andere grote zomerfestivals.

Het volledige festivalprogramma kan je vinden op www.denderleeuw.be/parasol, www.denderleeuw.be/fissafestival of de facebook-pagina van de gemeente. Meer info over alle zomeractiviteiten bij de afdeling Vrije Tijd: vrijetijd@denderleeuw.be – 053 645 400.