NieuwsSport

Denderleeuw maakt zich op voor streekderby

Zondagnamiddag 31 januari om 14.30 uur staat in de derde nationale voetbalklasse een topper op het programma: koploper FCV Dender EH ontvangt in het Van Roystadion de derde in de rangschikking, Eendracht Aalst.

 

“Hopelijk wordt het een leuke namiddag voor jong en oud en kan iedereen genieten van een sportieve derby tussen beide buurgemeenten”, zegt burgemeester Alberic Sergooris.  “Maar de wedstrijd is wel een risicomatch en dus hebben we ook tal van veiligheidsmaatregelen genomen rond het stadion.”

 

 

 

* Van 10.30 tot 18.30 uur is er een parkeerverbod voor de Stadionlaan en op de parking van FCV Dender.

 

* Van 12.30 tot 17.30 uur is er ook een parkeerverbod in de volgende straten: Oude Molenweg (langs beide straatkanten), Veldstraat (langs één kant van de straat), Walleken (langs beide kanten vanaf sporthal Ottoy tot aan kruispunt Veldstraat), Kouterbaan (langs beide kanten vanaf het station tot aan de Hugo Verrieststraat) en Hugo Verrieststraat (langs beide kanten vanaf het kruispunt met de Kouterbaan tot aan het kruispunt met de Veldstraat).

 

De bussen en personenwagens van de Aalsterse supporters kunnen via de Veldstraat naar het Walleken, waar er parkeerruimte is binnen de afgeschermde zone. De supporters van E. Aalst die met de trein komen, worden door de politie begeleid vanaf het station en gaan via de Kouterbaan, Hugo Verrieststraat en Veldstraat naar het Walleken.

 

De supporters van FCV Dender en neutrale bezoekers moeten de ingang nemen aan de Stadionlaan.

 

Van 10 tot 18 uur wordt het gebruik van drinkglazen verboden in alle horecazaken die zich bevinden in deze straten: Stationsplein, Stationsstraat, Kouterbaan, Walleken, Steenweg tussen Kouterbaan en Landuitstraat, Dorp, Guido Gezellestraat.

 

Op vraag van de Federale Politie en in samenspraak met de Lokale Politie Denderleeuw/Haaltert neemt ook FCV Dender extra veiligheidsmaatregelen in het stadion zelf.

 

Zakken of tassen (rugzak, handtas,…) zijn verboden. Let wel, er zullen geen opbergkasten beschikbaar zijn om spullen in op te bergen.

 

Er zullen ook strenge toegangscontroles zijn. Supporters worden dus verzocht om zich zo vroeg mogelijk naar het stadion te begeven zodat de controles goed kunnen verlopen. De deuren gaan open vanaf 13.30 uur.

 

Verdachte gedragingen in de directe omgeving van het stadion zullen extra aandachtig opgevolgd worden. Ongeoorloofde voorwerpen, waaronder én vooral pyrotechnisch materiaal en voetzoekers, zullen onmiddellijk in beslag worden genomen.

 

Morgen omstreeks 10u vindt de laatste training plaats voor de derby der derby op het B terrein.

 

De Brabanter Nico©