Nieuws

Denderleeuw genomineerd voor de sociaalste gemeente van Vlaanderen

Vanaf 1 juli kunnen Vlamingen hun stem uitbrengen op de meest sociale gemeente van Vlaanderen.

 

Met deze award wil de website Solden.be Vlaamse sociale activiteiten en vrijwilligers in het zonnetje zetten. Voorbeelden van sociale activiteiten zijn een buurtorganisatie die kookt voor daklozen, huiswerkbeleiding voor scholieren, zorg voor ouderen en veel meer.

 

Op de actiepagina kunnen Vlamingen online stemmen op hun favoriete sociale activiteit. Solden.be heeft een geldbedrag van € 2.000 beschikbaar gesteld om naast de positieve aandacht ook een werkelijke bijdrage te leveren aan sociaal werk. Dit bedrag wordt onderverdeeld tussen alle deelnemers, aan de hand van het percentage van de stemmen. Zo wint een kandidaat met 40% van de stemmen ook 40% van het prijzengeld.

 

Ondertussen hebben al meerdere gemeentes zich aangemeld met een goed doel. Een voorbeeld is de gemeente Denderleeuw, die de sociale initiatief ’JongLeren’ heeft voordragen. Dit initiatief verzorgt huiswerkbegeleiding en na-schoolse ondersteuning via spel en activiteiten. Solden.be spendeert jaarlijks een deel van haar budget om deze organisaties en initiatieven te ondersteunen. De Sociaalste Gemeente van Vlaanderen Award 2016 wordt 15 september uitgereikt en stemmen kan nog tot 1 september.

 

Stemmen kan hier…