NieuwsPolitiek

Denderleeuw moet Lieje blijven aldus Vlaams Belang

Het gemeentebestuur heeft beslist om ´Denderleeuw kleurt´ opnieuw te organiseren maar dan onder een andere naam "Wereldfeest".

 

Het Vlaams Belang is geen voorstander van dit evenement omdat de multiculturele maatschappij wordt gepromoot.

 

Een evenement waar onze manier van leven word gepromoot geniet onze voorkeur.

 

"In Denderleeuw kan en mag maar 1 leidcultuur gelden en dat is de Vlaamse cultuur! Iedereen die hier komt wonen, moet zich aanpassen aan onze manier van leven. Met initiatieven die de multicultuur promoten, krijgen vreemdelingen het verkeerde signaal dat ze zich vooral niet hoeven aan te passen. Wat ook in hun nadeel speelt bij het zoeken naar werk." zegt gemeenteraadslid Kristof Slagmulder.

 

"Wij, Vlaams Belang, vinden het niet kunnen dat dit multiculfeest met belastinggeld betaald wordt. Het Wereldfeest moet volgens ons dan ook opnieuw een privé-initiatief worden."vervolgt Slagmulder

 

"Het Vlaams Belang vindt dat het gemeentebestuur er alles moet aan doen om ervoor te zorgen dat Denderleeuw vooral ´Lieje´ blijft in plaats van onze samenleving verder te laten ontwrichten.  Naarmate een buurt meer multi-etnisch is, voelen mensen zich minder betrokken bij de samenleving. En dat is jammer genoeg ook steeds meer het geval in Denderleeuw." aldus Kristof Slagmulder.

 

De Brabanter Nico©