Nieuws

Denderleeuw ondersteunt bewonersstudie van Toerisme Oost-Vlaanderen

In kader van het Europees Horizon2020 Project is Denderleeuw één van acht geselecteerde Oost-Vlaamse gemeenten om mee te werken aan een bewonersstudie.

“Denderleeuw maakt deel uit van de toeristische regio Scheldeland, die geselecteerd werd voor het Europees Horizon2020 Project”, vertelt Jan De Nul, schepen van Toerisme. “Dit project heeft als doel het ondersteunen van de duurzame regionale ontwikkeling via cultureel toerisme en zal lopen van januari 2021 tot juni 2023. Via een zestal proeftuinen worden lokale stakeholders samengebracht. Er ligt een grote focus op samenwerking met lokale spelers in het project.”

“Toerisme kan een erg positieve bijdrage leveren, ook voor onze gemeente te midden van de Dendervallei”, licht Andy Depetter, schepen van Klimaat en Duurzaamheid, toe. “In het Horizon2020 Project wordt ingezet op bewonersstudies in verschillende gemeenten van Scheldeland: Denderleeuw is één van de acht geselecteerde gemeentes, naast onder meer Dendermonde en Aalst.”

“De inwoners van Denderleeuw kunnen binnenkort deelnemen aan een online bevraging over toerisme in eigen streek”, vervolgt De Nul. “Hierin wordt gepolst naar de beleving van toerisme in eigen dorp en regio. Dit vormt een nulmeting waarop het Horizon2020 Project zich verder ontwikkelt. Studenten van KU Leuven ontwikkelden deze bevraging en volgen dit verder op.”

De online bevraging is te vinden via volgende link: https://chkmkt.com/denderleeuw2020