Nieuws

Denderleeuw strijdt mee tegen vrouwengeweld

Denderleeuw neemt dit jaar deel aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’, op vraag van Soroptimist International Club Aalst. Van 25 november tot 10 december zal ‘t Kasteeltje oranje verlicht worden.

“Van 25 november, de Internationale Dag van de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, Dag van de Mensenrechten, wordt ’t Kasteeltje oranje verlicht. Dit doen we naar aanleiding van de internationale VN-campagne ‘Orange The World’, dat de strijd tegen vrouwengeweld onder de aandacht wil brengen. We geven hiermee gehoor aan de vraag van Soroptimist International Club Aalst en sluiten ons aan bij onze buurgemeenten Aalst en Affligem die ook hun publieke gebouwen oranje zullen verlichten”, vertelt schepen Sofie Renders.

“Geweld tegen vrouwen is geen ver-van-je-bed gebeuren. Het kent geen geografische, socio-economische of culturele grenzen. Wereldwijd krijgt 1 op 3 vrouwen ooit in haar leven met geweld te maken, ook in ons land. Extreme gevallen zoals moord halen het nieuws maar veel gevallen van partnergeweld en verkrachting blijven onder de radar. Slechts een minderheid van de slachtoffers doet aangifte. Campagnes zoals ‘Orange the World’ vragen aandacht voor het onderbelichte probleem dat een zware impact heeft op het leven van de slachtoffers en hun familie.”