Denderleeuw trekt ‘belevingskaart’ op en aan de Dender vanaf 26 mei

Wie op zoek is naar een extra snuifje ‘beleving’ in Denderleeuw moet vanaf 26 mei afzakken naar het Dorp. In het Hemelvaartweekend opent in de Pastorijtuin de pop-up bar ‘In de pastorie’ en The Outsider breidt zijn aanbod stevig uit met SUP, reuzekano’s en elektrische fluistersloepen. Vaste waarden Hof ter Leeuwe en Chillann en de andere horecazaken op het dorpscentrum vervolledigen het belevingsaanbod op en aan de Dender.

“Sinds een tweetal jaar zetten we in Denderleeuw in op het toeristisch en commerciële potentieel van onze groene Dendervallei. Het is onze intentie om dit, misschien minder bekend stukje van toeristisch Vlaanderen, op de kaart te zetten en daarom trekken we volop de ‘belevingskaart’ in onze gemeente”, vertelt schepen Jan De Nul. “Vanaf 26 mei valt er dan ook heel wat te doen in de omgeving van het Dorp. In de Pastorijtuin opent de pop-up bar ‘In de pastorie’ met een niet alledaags aanbod aan dranken en versnaperingen in een fantastisch mooi kader. The Outsider, die sinds 2020 gestart is met kajakverhuur in onze gemeente, breidt zijn aanbod stevig uit met SUP, reuzekano’s voor 10 personen en elektrische fluistersloepen voor 12 personen. Ideaal voor de avontuurlijke waterliefhebber. Beide initiatieven zijn gelegen aan de Dender en zijn heel zichtbaar vanaf de Denderoever en het jaagpad. Wie hier langskomt wordt ongetwijfeld geprikkeld en wil ontdekken wat er zich allemaal afspeelt op en rond de Dender en in het dorpscentrum.”

Schepen De Nul vervolgt: “Kinderen kunnen hun hartje ophalen in Hof ter Leeuwe en wie rustig wil genieten van onze mooie Dendervallei vanop het water kan bij Chillann terecht voor een boottocht. De combinatie van de nieuwe initiatieven en vaste waarden maken het plaatje van beleving op en rond de Dender compleet. Ook onze lokale middenstand en horeca, kunnen een graantje meepikken. We zijn ervan overtuigd dat het inzetten op ‘beleving’ economieversterkend zal werken. De aantrekkingskracht van het dorpscentrum wordt groter. Inwoners uit onze eigen gemeente en buurgemeenten zullen zeker en vast een bezoekje brengen en sneller de bestaande handels- en horecazaken binnenstappen.”

Denderpark

“Met dit stukje aan de Dender hebben we grote plannen in de vorm van het ‘Denderpark’. De realisatie is één van onze grote beleidsdoelstellingen en zal van start gaan in het voorjaar van 2023. Het Denderpark zal de groene long vorm die aansluit bij het centrum. Naast fietsen en wandelen is waterbeleving uiteraard een mooie aanvulling en dit zal dan ook mee geïntegreerd worden in het park. Zonder enige twijfel wordt dit een fantastische troef voor ons dorpscentrum”, besluit schepen voor Ruimtelijk Ordening Yves De Smet.